© Instagram/@patmcgrathreal
© Instagram/@patmcgrathreal //

© Instagram/@patmcgrathreal

Prošlo je gotovo tjedan dana otkako je John Galliano predstavio kolekciju visoke mode za kuću Maison Margiela, a internet se još uvijek ne može zasititi senzacionalne revije koja je vratila u fokus ljepotu mode, umjetnosti i fantazije. Na modni performans koji je već postao dio povijesti osvrnuo se naš Ivan Ilić, a veliku  ulogu u ovoj priči igrao je i make-up iza kojeg stoji genijalna Pat McGrath, make-up artistica koja je s Gallianom surađivala još za njegova vremena u Dioru. 

Modele je transformirala u porculanske lutke, a izgled stakleno glatke kože, kombinacije pastelnih nijansi i tanko crtanih obrva postao je opsesijom društvenih mreža - svi se pitaju kako je look porculanske kože postignut, a odgovor zapravo leži u proizvodu koji dolazi po cijeni od nekoliko dolara - peel-off maski za lice brenda Freeman koja je razvodnjena i zatim sprejem nanošena na našminkana lica modela. Obrve su bile precizno i tanko iscrtane u pravilan luk, a na licima modela izmjenjivale su se nijanse sjenila od blijedoplave do zelene, jarko narančaste i ružičaste te breskvaste na obrazima kako bi se postigao izgled lutke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @patmcgrathreal

Korisnici društvenih mreža posljednjih dana pokušavaju rekreirati look s piste, a mnogi od njih za efekt staklene kože predlažu Kryolan Liquid Glass, profesionalni proizvod koji nakon sušenja na koži ostavlja glatki, lateks izgled. Iako se njime postiže sličan izgled, sama Pat McGrath na Instagramu je objavila kako ovaj preparat nije korišten, a najavila je i da će "sve uskoro biti otkriveno", što daje naslutiti da su za lookove korišteni proizvodi njezina brenda Pat McGrath Labs od koji će neki tek biti lansirani. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @patmcgrathreal

Na Instagramu je navela neke od proizvoda korištenih u backstageu: esencija Pat McGrath Labs' Divine Skin in Rose 001™,  podloga Skin Fetish: Sublime Perfection Foundation te korektor, zatim paleta za oči Mothership I: Subliminal ‘BLITZ BLUE’ & ‘XTREME BLACK’  - i posljednih dana sve brže nestaju sa zaliha. 

 

 

Ljepota