Ženski marš na Washington privukao brojne poznate

23.01.2017.

Koja su slavna lica podržala veliki prosvjed za ženska prava?

Scarlett Johannson, Katy Perry, Miley Cyrus, i Emma Watson samo su neke od brojnih slavnih osoba koje su se ove subote odlučile pridružiti Ženskom maršu na Washington, prosvjedu za ženska prava održanom netom nakon inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Predsjedniče Trump, ja nisam glasala za vas. Neovisno o tome, poštujem činjenicu da ste vi izabrani predsjednik i želim vas podržati, ali prvo tražim da vi podržite mene, moju sestru i moju majku…moju kćer koja bi mogla, kao rezultat vaših odluka, odrasti u zemlji koja se kreće unatrag, a ne naprijed, i koja bi potencijalno mogla izgubiti pravo na odlučivanje o vlastitom tijelu i budućnosti, privilegiju koju je vaša kći Ivanka imala”, započela je govor Scarlett Johansson.

Snažnim riječima na pozornici su se glumici pridružili i Madonna, Gloria Steinem, Michael Moore, Alicia Keys, Janelle Monáe i Ashley Judd.

“Nećemo dozvoliti da našim tijelima vladaju i upravljaju muškarci u vladi, ali ni drugi muškarci”, započela je svoj govor Alicia Keys.

Među brojnim prosvjednicima u Washingtonu viđene su i Debra Messing, Jessica Chastain, Emma Watson, Chrissy Teigen, ali i glumac Nick Offerman.

Paralelni prosvjedi održali su se i u New Yorku, Los Angelesu, Bostonu, Chicagu, Denveru, Las Vegasu i Park Cityju gdje se trenutno održava Sundance Film Festival.

Prema posljednjim navodima, marševi organizirani i u drugim svjetskim gradovima zajedno s onim u Washingtonu okupili su preko milijun istomišljenika, šireći tako poruku mira i optimizma. “Imam nade”, zaključila je Chrissy Teigen.

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Tko je nova ambasadorica Rihannine Savage x Fenty linije?

Talentirana ljepotica bit će zaštitno lice Rihannina brenda

Kome je Rihanna posvetila prvu kolekciju Fenty nakita?

Kamenje koje će postati dio obiteljske baštine

Nicolas Ghesquière iz Louis Vuittona se zauzeo protiv Donalda Trumpa

„Ja sam modni dizajner koji odbija ovu povezanost."

Liam Hemsworth ponovno ljubi poslije Miley Cyrus

Tko je nova simpatija australskog glumca?

▲ Povratak na vrh