Danas se u Zagrebu otvara šarmantna izložba ilustracija

28.09.2017.

Danas se u Oris kući arhitekture otvara izložba pod nazivom "Ilustracije pričaju" koja će biti otvorena sve do 10. listopada

Radi se o radovima koji su nastali kao rezultat serije “snapshot” intervjua vođenih od travnja do kolovoza 2017. godine u suradnji sa portalom Buro 24/7.

Izložba se sastoji od 50 radova nastalih u sklopu “snapshot” intervjua s 10 mladih ilustratora iz Hrvatske i Srbije koje je za Buro 24/7 radila Lana Petrak, arhitektica iz međunarodnog arhitektonskog ureda Artelior koja u slobodno vrijeme prati i promiče likovnu umjetnost, osobito mlade autore.

Intervju je osmišljen na način da svi autori odgovaraju na pet istih pitanja kroz svoj primarni medij – ilustraciju i umjesto pisanih odgovora crtaju priče o sebi. Različitih formata i tehnika, radovi daju jedinstvenu introspektivu kojom ogoljuju intimu autora i otkrivaju stvari koje je lakše nacrtati nego napisati.

Na ovoj izložbi nam svoje priče o ludostima i ljubavi pričaju ilustratori Davor Gromilović, Klasja Habjan, Tea Jurišić, OKO, Klara Rusan, Killa slova, Manuel Šumberac, Stipan Tadić, Hana Tintor i Dominik Vuković.

Povodom zatvaranja izložbe održati se se dobrotvorna aukcija izloženih radova u svrhu pomoći radu Udruge Pragma koja se bavi promicanjem, razvitkom i unaprjeđenjem svih aspekata socijalne i zdravstvene zaštite socijalno ugroženih i bolesnih osoba.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ivo Vitić

Slikarska ostavština našeg slavnog arhitekta

Ovoga vikenda u Oris Kući arhitekture otvara se izložba slikarskih radova slavnog hrvatskog arhitekta Ive Vitića

Oris Kuća arhitekture slavi 1. rođendan

U sklopu manifestacije Noć muzeja održat će se izložba prvog rođendana Oris Kuće arhitekture

Prvi pogled: stigao trailer za filmsku odu ženskom bijesu

Carey Mulligan je u osvetničkom pohodu na svakog pseudo-nice guya na kojega smo ikada naišle

BOYY stigao u Hrvatsku

Anti-it torbice konačno u zagrebačkoj Garderobi

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

▲ Povratak na vrh