Instagram uvodi anti-bullying opciju!

04.10.2019.

Nova funkcija najpopularnije društvene mreže

Tema zlostavljanja u virtualnom prostoru već je odavno tema oko koje se žustro raspravlja. Bullying, kako u stvarnom životu pa tako i na internetu, može imati dramatične posljedice no često je anonimnost na internetu ta koja zlostavljačima “dopušta” da budu još brutalniji nego što je slučaj pri kontaktima lice u lice.

 

Zbog tih saznanja, Instagram je prošlog tjedna objavio kako uskoro uvodi novu anti-bullying opciju kratkog naziva Restrict, a koja će pokušati ograničiti vidljivost komentarima koji dolaze od strane zlostavljača. Nova funkcija, kako objašnjavaju iz Instagrama, “dati će moć korisnicima da se zaštite od zlostavljača i drže ih na oku”. Restrict opcija, naime, dopušta korisnicima da označe neželjene komentare drugih korisnika tako da oni ostanu vidljivi samo njima te da nemaju uvid u to da su za druge korisnike “nevidljivi”.

 

 

Također, poruke u DM pretincu koji dolaze od korisnika čije ste komentare označili sa “restrict” automatski će se spremati u “Message Request” sekciju. I dalje ćete moći pročitati spomenute poruke, ali vaš bully neće moći vidjeti jesti li pročitali poruku ili ne te neće moći vidjeti kada ste online.

 

 

Hoće li nova funkcija pridonijeti psihičkom stanju svojih korisnika koji se suočavaju sa zlobnim i zlostavljačkim komentarima tek ćemo vidjeti, no inicijativa je svakako hvale vrijedna.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

Insta Blic: čudesan svijet kroz oči @ana_kne_

10 pitanja za vaše najdraže travel bogere

Knjiga koja je okrunila svjetski pokret konačno stigla i kod nas

Što skriva bestseller "Urban Jungle: Living and Styling with Plants"

Insta Blic: od streetweara do chica uz @tijamalik

10 pitanja za vaše omiljene blogerice

▲ Povratak na vrh