Kako je Instagramov “verified” postao mjerilo važnosti?

18.07.2018.

Plava značka uz profilno ime na Instagramu je postala predmet žudnje za koji nitko ne zna kako ga zaslužiti

Instagramova “verified” značka je sve češće mjesto prijepora jer je gotovo nemoguće odgonetnuti kriterij za dodjelu ove oznake koja daje posebnu snagu profilu.

Postoje teorije da se značku može “zaraditi” prikupljanjem velikog broja followera, korištenjem popularnih hashtagova, interakcijom s drugim korisnicima, promocijama na Instagramu i drugim kanalima te objavljivanjem postova u prime timeu, no ništa od toga ne garantira da će se uz neko ime na profilu pojaviti plava oznaka “viđeno” koja signalizira da je dotični profil verificiran.

Ovu, čini se, sve važniju oznaku nema niti naša mega popularna blogerica Ella Dvornik s 309 tisuća followera, no zato značkicu na prsima svog profila nosi zanosna Nives Celsius s 238 tisuća pratitelja. Tako se Nives našla u rijetkom društvu, u koje ne spadaju Severina, Maja Šuput, Sonja Kovač, Ljupka Gojić pa čak ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. S druge strane Instagramu nipošto nisu promakli naši Vatreni. Na primjer Mandžukić, Modrić, Ćorluka i Perišić su među rijetkim Hrvatima koji imaju verificirane Instagram profile. U tom probranom društvu, zanimljivo je, našao se i svjetski uspješan model Faretta, ali i pjevačica Franka Batelić.

 

“Verified” je oznaka koja potvrđuje autentičnost računa kojeg vode javne osobe, celebrityji i globalni brendovi. Takvi se profili verificiraju zbog velike mogućnosti lažnog predstavljanja. Stoga značka “verificirano” ima ulogu da korištenje Instagrama ostane autentično iskustvo, odnosno da korisnici što lakše nađu autentične profile javnih osoba.

Piše: V.S.

Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Jessie Bush

Jako cool novozelanđanka!

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

Insta Blic: čudesan svijet kroz oči @ana_kne_

10 pitanja za vaše najdraže travel bogere

Knjiga koja je okrunila svjetski pokret konačno stigla i kod nas

Što skriva bestseller "Urban Jungle: Living and Styling with Plants"

▲ Povratak na vrh