Kako pozitivno razmišljanje može promijeniti vaš život?

31.03.2018.

Sigurno poznajete one dane kad ste dobro raspoloženi pa sve dolazi na svoje mjesto. Isto tako, sigurno ste upoznali dane kad se osjećate loše, cijeli svijet vam izgleda kao neprijateljsko mjesto

Svijet se ne razlikuje u tim danima. Vi ste drugačiji.

Sve se svodi na nešto što se zove zakon privlačnosti, teoriju koju je popularizirala knjiga „Tajna” Rhonde Byrne iz 2006. godine. Uglavnom, ona kaže: “O čemu razmišljamo, to privlačimo.” To je ideja da možemo privući sve što želimo u naše živote vizualizacijom željenih rezultata, koristeći afirmacije.

Najkritičnija stvar za razumijevanje je da su vaše misli važne. Vaše misli stvaraju vaše osjećaje, vaše osjećaje stvara vaše djelovanje, a vaše djelovanje stvara vaš život. Svi su međusobno povezani, bez iznimaka. Sad kad to znate, privucite u život ono što želite kroz ovih šest koraka:

Definirajte svoje želje

Zapitajte se što je to što želite postići? Možda želite zarađivati više novca nego što trenutno zarađujete, a isto tako možda želite pronaći ljubav svog života. Možda želite oboje. Što specifičnije, to bolje.

Pregledajte ove ciljeve često i pogledajte kako oni uzrokuju promjenu u vama. Dopustite da vas potaknu na akciju.

Vježbajte zahvalnost

Sljedeći put kada ne možete spavati iskoristiti to kao priliku za stvaranje mentalnog popisa stvari za koje ste zahvalni. Probajte nabrojati 100 stvari. Zahvalnost otključava naše pozitivne vibracije prema svijetu.

A post shared by meganellaby (@meganellaby) on Feb 21, 2018 at 4:30am PST

Proučite razgovor sa samim sobom

Kako razgovarate sa sobom važno je jer ste vi onaj koji sluša. Pogreška koju mnogi od nas čine jest da se usredotočimo na ono što ne želimo. Umjesto da se zadržavate na svojoj slaboj plaći, recite: “Ja sam otvorena za nove mogućnosti zarade”. Primjećujete kako se osjećate drugačije? Ako to često činite, privući ćete i različite rezultate.

Napravite pet novih izjava koje imaju smisla za vas. Ako prolazite kroz teško razdoblje, moglo bi biti: “Volim se, odobravam se.” Ako se trudite izgubiti težinu, pokušajte “Volim svoje zdravo tijelo i tako se tretiram.“ Ako se boriš sa svojim poslom, ponovite: “Na putu su nove mogućnosti za rad”.

One postaju vaše afirmacije. Ponavljajte ih svako jutro. Spremite ih kao alarme na telefonu kako biste ih se sjetili tijekom dana.

Usredotočite se na dobro

Uznemiruje vas što vaš partner kasni ili je mrzovoljan ujutro? Razmislite o onome što rade dobro. Ako odlično kuha ili se slaže s vašim roditeljima, usredotočite se na te njegove vrline.

Kada se usredotočite na dobro, prizivate više dobrog. Pokušajte se usredotočiti samo na pozitivne stvari i govorite o njima 24 sata. Pogledajte kako ljudi reagiraju!

Zamislite svoje snove

Želite se zaljubiti se do kraja godine? Posjetiti Indiju? S Pinterestom koji vam je na raspolaganju, možete stvoriti virtualnu ploču za viziju. Slike koje vas motiviraju i inspiriraju.

Slike nam omogućuju aktiviranje naše istinske čežnje, a ne ono što mislimo da bismo “trebali”. U tom smislu također vam može pomoći da odredite svoje ciljeve. Ne zaboravite često gledati na svoju vizija. Kao i kod vaših ciljeva, neka vas slike podsjećaju na ono što vam je važno kako biste svoju energiju fokusirali na ostvarivanje toga.

Zaposlite se!

Sve gore navedeno trebalo bi vas dovesti do mjesta nadahnuća i “stvarnog” vas. Kad vam želje postanu jasne, razgovarajte sa sobom na osnažujući način, usredotočite se na ono što radite u svom životu i vizualizirajte ono što želite, a morat ćete poduzeti i akciju. I to je posljednji korak u postizanju onoga što želimo.

Obavezno se obvežite na poduzimanje jedne radnje svaki dan koji će vas odvesti prema vašim ciljevima i viziji. U ovo doba sljedeće godine bit ćete zaprepašteni kad se zbroji tih 365 akcija.

Svijet se ne mijenja, vi se mijenjate. Samo vi možete dopustiti prilikama da uđu u vaš život. Samo vi možete ukloniti negativne blokade koje vas mogu sprječavaju da dobijete ono što želite. Sve je na vama.

A post shared by meganellaby (@meganellaby) on Feb 22, 2018 at 11:58am PST

Piše: A.D.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

10 filmova zbog kojih smo jedva dočekali ljeto

Pred nama je uzbudljivo filmsko ljeto!

10 novih romantičnih komedija koje će vas natjerati da vjerujete u ljubav

Romantične komedije koje jednostavno morate pogledati

Vraća se Plavuša s Harvarda!

Službeno je potvrđeno da nas iduće godine doista očekuje treći nastavak kultne komedije

15 pjesama koje se moraju naći na vašim ljetnim playlistama

Mi smo spremni za ljetne večeri uz opuštajuće zvukove i omiljene koktele!

▲ Povratak na vrh