Čaša vina + beauty rutina – nezamisliv savez?

02.09.2019.

Kako alkohol utječe na izgled?

Čaša vina za kraj dana čini se kao savršeno sredstvo za opuštanje: oči sjaje, razina stresa opada, pokreti postaju slobodniji. No, ima li istine u tome da vas alkohol doista čini privlačnijima ili se to jednostavno tako čini?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico) on Jul 10, 2019 at 11:08am PDT


Kozmetičari, nutricionisti i dermatolozi smatraju kako alkohol nije najbolji prijatelj za vaš izgled. Doprinosi edemima, a uz zlouporabu može uzorokovati suhu kožu i prerane bore, tamne krugove oko očiju te gubitak mišićne mase. Ipak, zabave s vinom i koktelima odavno su važan dio našeg društvenog života i ne možete ih potpuno napustiti. Što odabrati?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico) on Aug 31, 2019 at 11:20am PDT

In vino veritas

Sav alkohol sadrži šećer. Ponekad se dodaje, nekad ne. Šećer i druge kemikalije ne dodaju se prirodnim, biodinamičkim vinima, pa se mogu smatrati sigurnijima.

Čarobni mjehurići?

Pjenušava vina su manje kalorična od onih bez mjehurića (80 kcal po čaši u usporedbi sa 120 kcal u crvenoj čaši). Ali djeluju brže. Uz “mjehuriće” je tako jednostavno reći “Da!” drugoj čaši, stoga budite oprezni.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico) on Jul 30, 2019 at 3:07pm PDT

Pivo ili vino?

Slijedite popularnu mudrost: “Ne miješajte pića od grožđa s onima od žitarica” ​​- inače riskirate da zaradite ozbiljnu glavobolju. Ako ste netolerantni na gluten, izbjegavajte pića od žitarica poput piva, votke ili viskija.

Stout

Pivo je manje jako od vina, ali nemojte se zavaravati, također je puno šećera, pa je nekoliko krigli prilično sposobno utjecati na unos kalorija u tijelo. To se posebno odnosi na stout – tamno pivo s karamelnim sladom. Jedna čaša tog piva kalorijaski je ekvivalentna svinjetini, 220 kcal, a niti jednog grama korisnih tvari!

Pravilo jedne čaše

Ograničite se na jednu ili dvije čaše. Ma koliko smiješno moglo zvučati, dovršiti bocu vina mnogo je lakše nego što mislite.

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ove namirnice ne želiš u svojoj kuhinji!

Živi zdravo i uštedi na budžetu!

Doručak u čaši s cimetom

Cimet okus niskih temperatura

Vikend dijeta: što trebate znati o načinu prehrane 5:2?

Svi detalji tehnike, koja jamči stabilan i vidljiv rezultat

5 ELLE Beauty minuta: Anita Dujić

Uvid u beauty filozofiju lijepe dizajnerice nakita i dekoraterke seta

Piling kože: 5 glavnih pitanja za kozmetičara

Sve što trebate znati o pilinzima

▲ Povratak na vrh