Jimmy Choo prodan Michaelu Korsu za 1.2 milijardu dolara

26.07.2017.

Popularni američki brend kupio je kultni britanski brend obuće

U utorak su renomirani brendovi Michael Kors i Jimmy Choo priopćili javnosti kako Michael Kors kupuje Jimmy Choo za 1.2 milijardu dolara.

Choo, dvadesetjednogodišnji brend najpoznatiji po visokim stiletto sandalama u blokadi je i na tržištu prodaje od travnja ove godine. Jimmy Choo, poznati brend obuće koji je slavu doživio devedesetih godina zahvaljujući slavnim pokroviteljima poput princeze Diane i Sarah Jessice Parker u kultnoj seriji ˝Seks i grad˝ mogao bi doprinijeti rastu brenda Michael Kors.

 

 

Brend Michael Kors populariziran je zahvaljujući svom karizmatičnom i istoimenom osnivaču, koji je sudjelovao kao sudac u 10 sezona modne televizijske emisije ˝Project Runway˝. Njegov pristup modi je usmjeren na ideju da svaka žena želi izgledati lijepo i bogato. Od 2014. godine Kors je izgubio 65% svoje tržišne vrijednosti zbog prodaja svojih torbica koje su  zavladale robnim kućama. Sukladno tome, Kors se okreće manjem brendu i proizvodnoj liniji kako bi potaknuo rast.

Tamara Mellon i Jimmy Choo, osnivači Jimmyja Chooa, čije stiletto sandale s remenčićima su doživjele kultni status više nisu uključeni u brend.

Unatoč financijskim promjenama, Pierre Denis, koji je vodio Jimmy Choo od 2012. godine ostat će na čelu brenda zajedno s kreativnom direktoricom Sandrom Choi.

John D. Idol, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Michael Kors Holdings u intervjuu je izjavio kako je preuzimanje Jimmy Choo početak strategije koju imaju za izgradnju luksuzne grupe koja je usmjerena na međunarodne modne marke te kako je luksuzna kategorija obuće jedna od najbrže rastućih kategorija i zasigurno brža od kategorije modnih dodataka.

 

Pola Križevac

Foto: Nicholas Hunt/Getty Images, www.jimmychoo.com

Pročitajte i...

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

6 torbica koje dokazuju da je logomanija ponovno u modi

Ako niste sačuvali Michael Kors torbicu iz srednje...

Michael Kors najnovija tehnologija na vašem zapešću

Najnovija tehnologija i vrhunska elegancija u modnom dodatku

▲ Povratak na vrh