Što nas čeka u novoj ekološki osviještenoj kolekciji iz H&M-a?

27.03.2018.

Nova H&M Conscouis kolekcija stiže nam 19. travnja, a napokon smo dobili uvid i u to što će se sve u njoj naći

Spoj inovativnih održivih tkanina s dizajnerskim rješenjima nadahnutima kreativnim domom švedskih umjetnika Karin i Carla Larssona čini novu H&M Conscious Exclusive kolekciju za 2018. godinu. Po prvi puta su u kolekciju uvedena i dva nova održiva materijala, reciklirano srebro i ECONYL® – 100 % regenerirano najlonsko vlakno dobiveno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada. Kolekcija Conscious Exclusive bit će lansirana 19. travnja 2018.

“Uvođenje dva nova održiva materijala u kolekciju bilo je zaista uzbudljivo. Prekrasnom čipkom izrađenom od materijala nazvanog ECONYL® i prelijepim nakitom od recikliranog srebra nastavljamo pomicati granice održive mode. Posebno je istaknut i rad Karin Larsson koji je bio ispred svog vremena te njezini stilizirani motivi, hrabre kompozicije i načini na koje je kombinirala boje u svome domu. Bila je tako snažna žena i upravo smo taj njezin duh nastojali pretočiti u ovu kolekciju,” naglašava Ann-Sofie Johansson, H&M-ova kreativna savjetnica.

U novoj H&M Conscious kolekciji osim materijala kao što su reciklirano srebro i ECONYL®, nalazimo i organski lan, organski pamuk, organska svila, TENCEL™ i reciklirani poliester, a kolekcija donosi haljine, suknje, hlače i topove, već spomenuti nakit, ali i donje rublje.

Kampanju za novu kolekciju snimio je svjetski poznati modni fotograf Mikael Jansson, a u njoj se pojavljuju supermodel i dobrotvorka Christy Turlington Burns, zajedno s Giedrė Dukauskaitė i Aamito Lagum.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Tko se skriva iza ovog velikog šešira?

Pjevačica i glumica se odlučila za upečatljiv model u dvije nijanse

Varijacije na francuski chic

Četiri fashion scenarija starring: Black, White & Nude... iz nove H&M kolekcije!

Ultimativni jesenski day-to-night lookbook

Vodič kroz galaksiju za urbane frajerice, ravno iz najnovije H&M kolekcije 

▲ Povratak na vrh