Street style zvijezde obožavaju ovaj subverzivni modni dvojac

07.11.2019.

Nespojive kombinacije i buntovnički pristup čine ih jedinstvenima

Oprema za planinarenje, bugarska nošnja i folklorni ručni rad možda ne zvuče poput sastojaka uspješne modne priče novog kova. Ipak, pokazali su se plodnim izvorima za Emmu Chopovu i Lauru Lowenu. Poznate kao englesko-bugarski brend Chopova Lowena, par se upoznao prije osam godina dok je na Saint Martinsu studirao preddiplomski studij modnog dizajna.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chopova Lowena (@chopovalowena) on Oct 17, 2019 at 3:36am PDT

Bile su potrebne tri godine – i bezbroj noćnih izlazaka – da par uloži u svoju obostranu ljubav prema tradicionalnom zanatu i ručnoj izradi. Upisale su magisterij na Saint Martinsu kao dizajnerski dvojac, što je drugi slučaj na tom fakultetu. I tako se rodio njihov brend.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chopova Lowena (@chopovalowena) on Sep 28, 2019 at 10:47am PDT

Elementi koji su tada spajali Chopovu i Lowena i danas su u srži potpisa: ljubav prema tradicionalnoj bugarskoj odjeći, antropološki interes za karakteristike dizajna povijesne engleske odjeće i nekonformistički pristup. Sve su te stvari rascjepnake prije nego što ih ponovno sjedinjuju. Na neki način, taj je pristup vrlo nekonvencionalan kad se radi o ready-to-wear kolekcijama. Zamislite kapute od materijala iz davno presušenih zaliha, maksimalističke kilt haljine s ekstravagantnim rukavima od tafta i nabrane suknje izrađene od recikliranih tapiserija koje vise s punk kožnih remena, osigurane metalnim penjačkim karabinerima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chopova Lowena (@chopovalowena) on Sep 23, 2019 at 10:34am PDT

Ako postoji jedna stvar koja je ključna za etiku marke, to je dugovječnost. Održiva praksa Chopove Lowene ključna je točka razgovora, dok je njihova želja da učine stvari drugačijima dovela do izbjegavanja standardnog modela prikazivanja na pisti. Odlučile su stvoriti knjige u suradnji s fotografkinjom Charlotte Wales, omogućujući kupcima, obožavateljima i gledateljima mode da na sasvim drugi način urone u njihove kolekcije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chopova Lowena (@chopovalowena) on Sep 18, 2019 at 11:45am PDT

Sada, tek malo više od godinu dana nakon što su diplomirale, Chopova Lowena je ime na usnama skvake street style zvijezde poput Kelsey Lu i Susie Lau. Osim toga pune police teškašima u Brownsu, Matchesu i Dover Street Marketu. Što se tiče njihove ljetne kolekcije za 2020., ona je također spoj neočekivanih izvora inspiracija letećih sportova poput paraglajdinga i padobranstva te engleska tradicionalna odjeća iz viktorijanske ere. Brzinom munje, ovaj je dvojac popunio trgovine i ormar gotovo svakog fashioniste, pratit ćemo ih budnim okom.

 

Piše: D.M.

Pročitajte i...

Ovi kostimi iz filmova s nominacijama za Oscare su nas inspirirali za nove outfite

Poslovni, svečani te vikend look po uzoru na tri odlična filma!

Još jedan popularni highstreet brend uvodi dostavu u Hrvatsku

Od travnja se redovito možemo častiti Arket komadima

Nova kolekcija & Other Stories sadrži sve najvažnije trendove godine

Cijeli sezonski shopping možete obaviti na jednom mjestu

Upoznajte cure čiji stil obožavamo

Ana Bacinger, Tina Lončar, Ivana Roščić i Nina Mia Čikeš odgovaraju na pitanja o svom stilu

▲ Povratak na vrh