Šokantno, prekrasno i moćno tijelo Ashley Graham

22.10.2020.

O strijama, kilama i majčinstvu

Ashley Graham, američki model i prvi plus-size model na naslovnici magazina Sports Illustrated Swimsuit Edition, u svojoj je dugogodišnjoj karijeri pomicala granice i razbijala predrasude o ženskom tijelu i percepciji ženske ljepote.

No u zadnjih je par dana ponovno u centru pozornosti objavivši gole selfije iz vlastite kupaonica, kojima slavi vlastito tijelo. Ono što neke možda šokira nije golotinja nego ponos koji Ashley osjeća na vlastitu figuru, sa svim strijama i kilogramima koje nismo navikli vidjeti u inače filtriranim slikama kojima vrve društvene mreže.

Čini se da si je nakon osvajanja modnih pista i naslovnica modnih časopisa, Ashley zacrtala nove ciljeve – normalizirati žensko tijelo poslije poroda i suočiti se s nerealnim zahtjevima društva koje očekuje da se žene u rekordnom roku čudesno vrate na istu kilažu i mjere koje su imale prije trudnoće i poroda. Premda dijeli s javnošću svoj proces “povratka na staro” i snimke vježbanja, istovremeno pokazuje da treba voljeti svoje tijelo u svim njegovim fazama i tretirati ga sa zahvalnošću i strpljenjem, te fokusirati se na druge prioritete u životu – majčinstvo.

Piše: Kristina Stakor

Foto Instagram: ashleygraham

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh