© Instagram/@hannaschonberg
© Instagram/@hannaschonberg //

© Instagram/@hannaschonberg

Šamponi bez sulfata postali su sve popularniji među potrošačima koji traže blaže i prirodnije alternative za njegu kose. Sulfati, poput natrijevog lauril sulfata (SLS) i natrijevog lauret sulfata (SLES), često se koriste u šamponima zbog svoje sposobnosti da stvore bogatu pjenu i uklone nečistoće. Međutim, ti sastojci mogu biti previše agresivni za osjetljivu kožu i kosu, te izazvati iritacije, suhoću i oštećenje.

Zašto preferiramo šampone bez sulfata?

Šamponi bez sulfata formulirani su bez ovih agresivnih deterdženata, umjesto toga, većina šampona bez sulfata sadrži prirodne sastojke poput biljnih ekstrakata, ulja i esencija koji mogu pružiti dodatnu hidrataciju i hranjive tvari za kosu. Pružaju nježnije čišćenje, smanjujući rizik od iritacija, a za one koji redovito bojaju kosu, šamponi bez sulfata su idealni jer ne sadrže agresivne sastojke koji bi mogli brže isprati boju. Redovita upotreba šampona bez sulfata može pomoći u očuvanju zdravlja kose i vlasišta i smanjiti rizik od oštećenja i lomljenja vlasi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A N N A S H E R I (@annasbeautyworld_)

Iako su šamponi bez sulfata odličan izbor za mnoge ljude, važno je imati na umu da nisu svi jednaki. Pri odabiru šampona, uvijek provjerite popis sastojaka kako biste bili sigurni da odgovara vašim potrebama i tipu kose. Također, imajte na umu da se možda treba naviknuti na manje pjene nego što ste navikli s konvencionalnim šamponima, ali to ne znači da je čišćenje manje učinkovito.

U konačnici, šamponi bez sulfata nude nježniju i prirodniju opciju za njegu kose, posebno za one s osjetljivom kožom ili onima koji žele izbjeći agresivne mirise, a u nastavku pogledajte nekoliko najboljih šampona bez sulfata koji su prilagođeni osjetljivom vlasištu:

Kiehl's Amino Acid šampon - 27 EUR/Olaplex No.4 Bond Maintenance šampon - 28,95 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Kérastase Curl Manifesto šampon -28,10 EUR/Philip B. Forever Shine šampon s biljnim hidratantnim sredstvima - 106 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

OGX Nourishing Coconut Milk šampon - 12,11 EUR/Leonor Greyl Shampooing au Miel nježni šampon za volumen - 28,50 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

MBR Moisturizing šampon za hidrataciju i njegu kose - 53 EUR/Leonor Greyl hampooing Reviviscence luksuzni tretmanski šampon - 59 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Dermalogica Daily Cleansing šampon - 23,35 EUR/Leonor Greyl Shampooing Creme moelle de Bambou hidracijski šampon za dugu i neukrotivu kosu - 39,50 eur

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Peppermint Avocado šampon - 44 EUR/Philip B. Weightless volumizing šampon - 42 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Ljepota