Haiku5 predstavljanje
John Pavlish/ //

Haiku5 predstavljanje

U ekskluzivnom događaju sinoć održanom u Marble Steakhouseu, vinarija Šoškić predstavila je svoje dugo očekivano vino - Haiku5. Ovo vino, koje je nazvano "nasljednikom" već poznatih vina Haiku4 i platinastog Haiku2, predstavlja vrhunac posvećenosti vinarije u proizvodnji vina.

Haiku5 proizveden je iz pažljivo odabranih grožđa od čak 5 različitih sorti, što ga čini istinskim utjelovljenjem profinjenosti. Ova vinarija počinje svoj proces s preciznom ručnom berbom odabranog grožđa, a samo najbolji grozdovi prolaze kroz rigoroznu selekciju kako bi postali dio ovog posebnog vina.

Haiku5 predstavljanje
John Pavlish/

Haiku5 predstavljanje

Haiku5 predstavljanje
John Pavlish/

Haiku5 predstavljanje

Nakon berbe, grožđe prolazi kroz spontanu fermentaciju, dopuštajući prirodi da vodi glavnu riječ. Zatim slijedi 30-dnevna maceracija kako bi se izvukla dubina i karakter iz pokožice grožđa. Nakon toga, vino odležava 2 godine u tonneau bačvama, gdje sazrijeva i razvija se, upijajući nijanse hrastovine dok harmonizira svoje okuse u simfoniju kompleksnosti.

Obitelj Soskic
John Pavlish/

Obitelj Soskic

Haiku5 se ističe kao vino koje je jednako intrigantno koliko i elegantno. Njegova priča, ispričana kroz svaki gutljaj, odražava strpljiv ples između vremena i tradicije, što rezultira vinom koje ostavlja trajan dojam na nepcu.

Za ovu posebnu priliku, chef Marble Steakhousea Tomislav Trboglav pažljivo je odabrao jelovnik koji je savršeno sljubljen s Haiku5 i ostalim etiketama vinarije Šoškić. Uz hladno predjelo, posluživao se Rose Taste of terroir 2022, dok su uz toplo predjelo, uzvanici kušali Riesling Taste of terroir 2022. Glavno jelo, potrbušinu od crne slavonske svinje, popraćeno je upravo zvijezdom večeri, vinom Haiku5. Gastronomsko iskustvo zaokruženo je desertom uz Muškat Taste of terroir 2023.

Terina od brizle s rabarbarom i pistacijama
John Pavlish/

Terina od brizle s rabarbarom i pistacijama

Potrbusina od crne slavonske svinje sa bijelom sparogom, datuljama i medvjedim lukom
John Pavlish/

Potrbusina od crne slavonske svinje sa bijelom sparogom, datuljama i medvjedim lukom

Vlasnik vinarije Šoškić, Siniša Šoškić, izjavio je: "Haiku5 predstavlja vrhunac naše posvećenosti u proizvodnji vina. Svaki gutljaj priča priču o vremenu, strasti, terroiru i nesvakidašnjem pristupu."

Haiku5 predstavljanje
John Pavlish/

Haiku5 predstavljanje

Haiku5 predstavljanje
John Pavlish/

Haiku5 predstavljanje

Renomirani hrvatski sommelier Mario Meštrović opisao je Haiku5 kao harmonično, slasno i užitno vino, ističući njegovu svježinu, čist okus i dug završetak.

Haiku5 nije samo vino, već slavlje prolaznih životnih trenutaka, uhvaćenih u bocu za uživanje.

Lifestyle