Koliko Kardashianke dobivaju za plaćene Instagram oglase?

17.03.2017.

Odgovor vas neće baš iznenaditi - jako puno!

Nimalo iznenađujuće, Kardashian-Jenner sestre trenutno su među najutjecajnijima, ako ne i najutjecajnije osobe na društvenim mrežama. Stoga nije jako neobična ni činjenica da za jedan plaćeni oglas na Instagramu mogu dobiti i šesteroznamenkaste cifre.

Neke tvrtke tako su znale platiti i po $500,000 za objavu na profilu Kim Kardashian koju vidi njezinih 90.4 milijuna (!) followera, dok Khloe i Kourtney zarade i do $250,000 po objavi (one imaju po 64.1 milijuna i 54.3 milijuna followera).

Mlađe sestre Kendall i Kylie Jenner imaju po 76.4 i 89.1 milijuna followera pa se kao logična pretpostavka nameće da njihovi postovi vrijede sigurno oko $400,000.

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner) Sij 9, 2017 u 8:38 PST

Većina proizvoda koji dobiju njihov pečat odobrenja na društvenim mrežama, automatski se i rasprodaju u nekoliko sati nakon objave. Takva garancija uspjeha dobro je objašnjenje zašto su brojni brendovi voljni dati toliko novaca popularnim sestrama.

Štoviše, zanimljivo je da novac koji dobivaju od svojih objava čini čak 25% njihovih ukupnih prihoda.

This is happening! The Lumee Black Duo is now in Apple Globally -Loving the back light! #lumeecollab

Objavu dijeli Kim Kardashian West (@kimkardashian) Ožu 14, 2017 u 12:51 PDT

Naravno, kao prave profesionalke, one svoje angažmane ne skrivaju pa će plaćeni postovi uvijek biti označeni s hashtagovima #ad ili #collab.

Foto: Getty
N.K.

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh