Tko je Jennifer Aniston naredio da izgubi 13 kilograma prije uloge u “Prijateljima”?

19.09.2019.

Detalji iz knjige "Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era"

Glumica Jennifer Aniston je još 1996. godine za časopis Rolling Stones otkrila pod kakvim je rigoroznim uvjetima radila na početku karijere. Otkrila je kako je zahvalna što joj je agent rekao da “mora izgubiti čak 13 kilograma ako želi ostati u Hollywoodu”, malo prije nego što je dobila ulogu Rachel u seriji Prijatelji.

 

U novoj knjizi koja slavi 25. obljetnicu ikoničnog sitcoma “Generacija Prijatelji: Pogled iznutra na show koji je definirao televizijsku eru”, autor Saul Austerlitz otkrio je kako je Aniston bila suočena s hollywoodskim nerealnim i seksističkim idealima.

Austerlitz kaže da su zvijezdi često govorili da je “predebela” za raspoložive uloge, otkrivši da je bila prisiljena smršaviti kako bi osigurala ulogu. Agent joj je rekao: “Moraš  izgubiti 13 kilograma ako želiš ostati u Hollywoodu.”. Pisac je nadalje objasnio, “Los Angeles je bio teško mjesto za glumicu – bilo je teško mjesto za žene – a agent Jennifer Aniston nije oklijevao.”

 

 

Jennifer je izjavila kako se osjećala zahvalnom što je bio izravan. Dodala je da ju je to potaknulo da slijedi zdraviju prehranu, dodavši: “Moja je dijeta bila užasna. Sami shakeovi i pomfrit. Bilo je pravo vrijeme za početi obraćati pažnju.”

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Ludi ste za „Prijateljima“? Kladimo se da ovo ipak ne znate o njima!

Tko je od glumaca privatni vlasnik ružnog bijelog keramičkog psa iz Joeyevog stana? Koja je slavna plavuša bila prvi izbor za Phoebe? Tko je na setu umirao od straha kad bi kroz kadar prošla kućna ljubimica patka?

Kako izdržati izolaciju kad živite s cimerima?

Biti u karanteni sam je teško, ni u društvu najvoljenijih nije lako, a kako je kad ste 0-24 „zatočeni“ s osobom s kojom ne dijelite ni krevet ni gene već stanarinu? Napeto!

Povodom rođendana Jennifer Aniston prisjetili smo se najboljih outfita Rachel Green

Gdje pronaći komade inspirirane stilom omiljene prijateljice

▲ Povratak na vrh