Kako održavati sobne biljke?

12.04.2018.

Donosimo vam pet trikova koji će vam pomoći da održavate svoje sobne biljke.

Iako ih je jednostavnije održavati od onih vanjskih, ponekad je teško pronaći pravu formulu za dugotrajnost sobnih biljki. Svaka sobna biljka zahtijeva drugačiji pristup i različite količine vode i prirodnog svjetla, a mi vam u nastavku donosimo pet trikova koji će vam pomoći da održite baš svaku sobnu biljku na životu.

Kikiriki

Sigurno se pitate kakve veze ovo ima sa sobnim biljkama. Biljkama je potreban adekvatan način za odvođenje vode. Ako je stavite u zemlju koja je u ravnoj tegli bez rupica na dnu zagarantiran vam je neuspjeh. Kako biste vašoj biljki osigurali dobar način odvođenja viška vode, na dno tegle prvo stavite sloj kikirikija, a tek onda sloj zemlje.

Ljuske od jajeta

I biljkama su potrebni vitamini i minerali za život, a najjednostavniji i najjeftiniji način da im to osigurate je kombinacijom vode i ljuski od jajeta.

Rezanje

Baš kao i vama i vašim biljkama je potrebno šišanje kako bi bile zdrave i nesmetano rasle, posebno kada su u pitanju osušeni listovi i slično.

Voda i sunce

Svaka biljka zahtijeva drugačiji omjer vode i sunca, a kako bismo vas riješili dilema donosimo vam ilustraciju koja će vam u tome pomoći.

Filteri za kavu

Ako imate aparat za kavu sigurno imate i filtere za kavu. Na isti način kao za kavu možete ih koristiti i za male sobne biljke. Zemlja će ostati na mjestu, a filter će osigurati odvođenje viška vode.

Piše: A.S.
Foto: Brooke Lark / Pinterest

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako napraviti savršene Insta-fotografije interijera?

Otkrivamo vam pet trikova koji će vam pomoći da napravite savršene Instagram fotografije interijera

Što je četkanje lica i kako ga uključiti u beauty rutinu?

Četkanje lica je novi trend koji sjajno djeluje protiv bora i pospješuje cirkulaciju

Kako svakog dana unijeti hygge atmosferu u dom?

Trend hyggea i dalje ne jenjava i nije rezerviran smo za zimske dane koji su iza nas

Kako organizirati svoj dom?

Donosimo vam jednostavne savjete koji će vam pomoći da napokon organizirate svoj dom, ali i dalje ostanete vjerni svom stilu uređenja

Stiže nam Loewe kolekcija dodataka za uređenje doma

Dizajner Jonathan Anderson dizajnirao je posebnu Loewe kolekciju dodataka za uređenje doma

Kako održavati tenisice čistima?

Ako ste se odlučili isprobati trend sezone i kupiti bijele tenisice, mi vam donosimo savjete koji će vam pomoći da ih održite čistima

▲ Povratak na vrh