Kako održavati sobne biljke?

12.04.2018.

Donosimo vam pet trikova koji će vam pomoći da održavate svoje sobne biljke.

Iako ih je jednostavnije održavati od onih vanjskih, ponekad je teško pronaći pravu formulu za dugotrajnost sobnih biljki. Svaka sobna biljka zahtijeva drugačiji pristup i različite količine vode i prirodnog svjetla, a mi vam u nastavku donosimo pet trikova koji će vam pomoći da održite baš svaku sobnu biljku na životu.

Kikiriki

Sigurno se pitate kakve veze ovo ima sa sobnim biljkama. Biljkama je potreban adekvatan način za odvođenje vode. Ako je stavite u zemlju koja je u ravnoj tegli bez rupica na dnu zagarantiran vam je neuspjeh. Kako biste vašoj biljki osigurali dobar način odvođenja viška vode, na dno tegle prvo stavite sloj kikirikija, a tek onda sloj zemlje.

Ljuske od jajeta

I biljkama su potrebni vitamini i minerali za život, a najjednostavniji i najjeftiniji način da im to osigurate je kombinacijom vode i ljuski od jajeta.

Rezanje

Baš kao i vama i vašim biljkama je potrebno šišanje kako bi bile zdrave i nesmetano rasle, posebno kada su u pitanju osušeni listovi i slično.

Voda i sunce

Svaka biljka zahtijeva drugačiji omjer vode i sunca, a kako bismo vas riješili dilema donosimo vam ilustraciju koja će vam u tome pomoći.

Filteri za kavu

Ako imate aparat za kavu sigurno imate i filtere za kavu. Na isti način kao za kavu možete ih koristiti i za male sobne biljke. Zemlja će ostati na mjestu, a filter će osigurati odvođenje viška vode.

Piše: A.S.
Foto: Brooke Lark / Pinterest

Preporučujemo

Pročitajte i...

20 vodootpornih maskara s kojima nećete pogriješiti

Znamo koje su najbolje maskare na tržištu!

10 uvijača za trepavice koje poznate dame obožavaju

Jeste li se ikada zapitali koji uvijač za trepavice koriste Gigi Hadid i Adriana Lima?

Koju dnevnu kremu za lice koriste Alexa Chung i Victoria Beckham?

Otkrili smo tajnu svježeg izgleda naših omiljenih Britanki

Koji su najbolji suhi šamponi na tržištu?

Koji nam proizvodi već godinama olakšavaju život?

▲ Povratak na vrh