Novo ime na internacionalnoj sceni luksuznog dizajna lampi

15.08.2019.

Zavirite u jedistveni BRAJAK VITBERG studio u Ljubljani

Početkom ljeta prisustvovali smo otvorenju jedinstvenog showroom studija luksuznih rasvjetnih tijela BRAJAK VITBERG, a nedavno nam se pružila i vrlo posebna prilika razgledavanja u formi privatne ture studija. Ovom prostoru od gotovo 250 metara kvadratnih u uskom centru Ljubljane lako bi mogli pozavidjeti poznati milanski i njujorški showroomi.

 

 

Projekt su pokrenuli arhitekti Petra Brajak i Robert V. Bijelić, nakon što su im brojni zajednički projekti tijekom studija ukazali na to da imaju jednake estetske vrijednosti. Kolaboracija je nastala potpuno instinktivno i organski, kao rezultat nebrojenih dugih razgovora o arhitekturi, umjetnosti, modi i dizajnu, kad su zaključili da je vrijeme da svoje ideje materijaliziraju u konkretne oblike. Njihov kreativni proces počinje svakodnevnim jutarnjim sastancima uz kavu na kojima njihove ideje prolaze sve faze od prvotne artikulacije do finalne konkretizacije.

 

 

Prilikom otvorenja showrooma premijerno je predstavljena kolekcija raskošnih lampi na kojoj su mladi dizajneri radili dvije godine. Inspirirani destinacijama koje su posjetili – Atenom, Miamijem, Pompejima i Caprijem – osmislili su 4 minikolekcije koje ujedinjuje eklektični dizajnerski leksik. Njihov poseban stil temeljen je na ikonografskom identitetu antičke homoerotike, kombinaciji klasičnih i modernih izraza, te istraživanju beskrajnih mogućnosti svjetlosnih efekata.

 

 

Dok Miami karakterizira gotovo futuristička reintepretacija klasičnih oblika i uporaba netipičnih materijala poput akrilnog stakla i holografskih folija, Atena i Pompeii oblikovani su u puno klasičnijim formama pomoću svevremenskih materijala kao što su mesing, čelik i mramor.

 

 

 

Piše: L.H.
Fotografije: Brajak Vitberg

Preporučujemo

Pročitajte i...

CHRISTMAS STORY – zvijezde za djecu

Story organizira koncert

Ove jeseni bez bolovanja

Ojačajte imunitet na vrijeme i zaboravite na sezonske prehlade i viroze

NOVO Nuxuriance® Gold

Iskusite apsolutnu anti-age moć

Blake Lively i Leighton Meester se vraćaju u "Tračericu"?

Stari postav ponovno stiže na male ekrane?

Uz Keune Color Chameleon zaboravite na tradicionalne boje kose

Zelena, ružičasta, žuta, plava...sve su one nova crna. Uz Keune Color Chameleon novu paletu intenzivnih boja uskladite svoju boju kose i jedinstvenu osobnost kojom zračite!

▲ Povratak na vrh