Pet novih mjesta koja su otvorena u Zagrebu ovog proljeća

10.06.2018.

Zagreb postaje sve veće turističko središte, a sukladno tome se svake sezone otvara niz sjajnih novih mjesta za slane i slatke zalogaje

Zato smo na jednom mjestu odlučili okupiti pet mjesta koja su tijekom ovog proljeća otvorena u Zagrebu, a koja su se odmah našla na našoj must see listi. Otkrijte ih u nastavku:

Beštija

Zagrebačku Beštiju su ovog proljeća otvorili vlasnici hvarskog restorana Flying Pig. Smještena je u Masarykovoj 11, a nudi razne reinterpretacije hrvatske kuhinje. Na menuu imaju brunch i ručak pa je ovo idealno mjesto za popodnevni zalogaj u gradu, no večere još nemaju iako se mi nadamo da će ih brzo uvesti.

Le Mika

Već poznata zagrebačka palačinkarnica preselila se na novu adresu u Teslinu 14. Njihove popularne francuske palačinke od sada ćemo jesti u prostoru bivše Bistroteke, a ponudu jela šire izborom klasičnih francuskih jela, quicheova, salata pa i doručka.

Lollipop

Ovaj šarmantan kafić i klub smješten je u samom centru na adresi trg Petra Preradovića 1, a nudi odličnu kavu, koktele i druga osvježenja za ljetne dane pred nama. Prostor je vrlo razigran, ima gole zidove i detalje poput starih rola, neonskih natpisa i drugih neobičnih predmeta.

Look

Look je novi cafe smješten u Maksimirskoj ulici s vrlo modernim interijerom kojeg je osmislila Mirjana Mikulec. Tamni interijer donosi savršen ugođaj za ispijanje kave tijekom dana, a vina u večernjim satima. Ima i divnu terasu koja je idealna za ljetne večeri.

Torterie Macaron

Poznato mjesto s najboljim sladoledom u gradu sada ima novi koncept unutar Point shopping centra na Vrbanima. Novi prostor je poslužio kao kulisa za rebranding slastičarni Torterie Macaron koje nude ručno rađene macaronse, kremaste torte i savršen sladoled. Inspiracija za uređenje novog interijera bila je tradicionalna francuska slastičarna tzv. pâtisserie koja spaja klasične elemente s pastelnim bojama interijera.

Piše: N.B.
Foto: Beštija Facebook / Le Mika Facebook / Lollipop Facebook / Look Cafe Facebook / PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stigla je nova hrvatska kuharica koju je pisalo 36 najboljih hrvatskih chefova

Trideset i šest najboljih hrvatskih chefova pod vodstvom Mate Jankovića kreirali su knjigu koja obilježava važnu fazu hrvatske gastro i restoranske scene – Croatia: The Cookbook

Osteria Francescana je ponovno najbolji restoran svijeta!

Sinoć su proglašeni najbolji restorani svijeta u Bilbau u Španjolskoj

Mladi dizajneri staju u obranu hrvatske mode novom revijom

U srijedu će se održati peta revija studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta koju nam svake godine donosi Zagreb Design Week

Počinje uzbudljivo treće izdanje projekta Art Park

Najljepši parkić u centru Zagreba, onaj između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta, od 25. svibnja ponovno će oživjeti uzbudljivim cjeloljetnim programom, sada već poznatim kao Art Park

Otvorili ste konzervu slanutka i prolili onu vodu? A mogli ste napraviti nešto poput ovog...

Da, istina, nije baš jako atraktivna. Malo ljigava, bez nekog posebnog mirisa, tekućina iz konzerviranog povrća vrlo često iz konzerve ide ravno u odvod. Čitajte dalje kako bi saznali zašto je ovo jedna od najvećih pogrešaka koju možete napraviti u kuhinji

Kakve dobrobiti za naše zdravlje ima čokolada?

Iako je često percipiramo kao nezdrav izbor kad je u pitanju prehrana, čokolada može biti itekako dobra za nas

▲ Povratak na vrh