Pjenušava palača u kojoj ljetuje Jacquemus

28.07.2019.

Novo značenje dizajnerskog dekora

Na francuskoj rivijeri, u mjestu Théoule-sur-Mer, nalazi se jedna od najzanimljivijih kuća koje smo ikad vidjeli. Inspiraciju za članak o Palais Bulles, ili Bubble Palace-u, dobili smo od Simona Jacquemuesa koji rado posjećuje kuću u vlasništvu kolege modnog dizajnera, Pierra Cardina.View this post on Instagram

MY SUMMER PLAN

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on Jul 20, 2019 at 11:26am PDT

Ovo nevjerojatno zdanje djelo je mađarskog arhitekta Antti Lovaga, a gradilo se je u periodu od gotovo 15 godina te je konačno dovršeno 1989. godine. Nakon smrti prvog vlasnika 1991. godine, Cardin kupuje ovu palaču za svoju ljetnu rezidenciju.

Volumen kuće sastoji se od brojnih međusobno povezanih jedinica u obliku balončića, koje svojim oblikom i terakota obojenjem podsjećaju na špilje pračovjeka. No ne dajte se smesti, riječ je o vrlo luksuzno opremljenim “špiljama” s nekoliko vrtova i bazena te amfiteatrom koji ima kapacitet od 500 ljudi. Arhitekt Cardinove rezidencije Lovag je svojevremeno izjavio kako je ravna linija “agresivni napad na prirodu”, stoga ne čudi na u ovoj kući nećete naići na prave kutove.
Bubble Palace proteže se na 1200 metara kvadratnih, a nudi 10 apartmana za goste. Svaki apartman uredio je neki drugi umjetnik, a ističu se Daniel You, Gerard Cloarec, Patrice Breteau, Jerome Tisserand i François Chauvin.View this post on Instagram

Pierre Cardin’s Palais Bulles near Cannes by Antii Lovag, 1975-1989. / / #bubblepalace #antiilovag #pierrecardin

A post shared by Commune Design (@communedesign) on Feb 21, 2019 at 9:16am PST

U ovoj palači slavio se je 40. rođendan Jamesa Bonda, a održana je i Diorova cruise revija 2016. godine. Palaču ste mogli gledati i u filmu Absolutely Fabulous!

Zasad se još može iznajmiti apartman ili cijeli kompleks (za skromnih 31 000 američkih dolara), no s obzirom da je kuća na prodaju (za još skromnijih 350 milijuna eura), nije izvjesno koliko vam je vremena preostalo da iskoristite tu jedinstvenu priliku.

Pročitajte i...

Najbolji modni Insta postovi godine

10 fashion postova koji su obilježili godinu na izmaku

Za pola sata stiže prvi drop Jacquemusove SS2020 kolekcije

Prisjetimo se najzanimljivijih outfita s provansalske piste

7 torbi koje smo obožavali u 2019.

Koje su najpopularnije torbe u godini na izmaku?

Najjači otrov krije se u malim bočicama

Sve o trendu minijaturnih torbica

Tko su modni pobjednici 2019. godine?

Iz Lysta su stigle ovogodišnje statistike

▲ Povratak na vrh