ELLE Intervju: Goran Bogdan

25.01.2020.

Razgovor s jednim od najpopularnijih domaćih glumaca

Goran Bogdan u neprestanoj je mijeni. Tek je nešto više od desetljeća što je odustao od ozbiljne karijere makroekonomista i dao otkaz u Ministarstvu financija pa, umjesto toga, postao romantični Vlaj Ante Kevo u “Sonji i biku”, potom glumio ruske i crnogorske gangstere u ozbiljnim američkim i britanskim produkcijama, a bio je i špijun revolucionar Mustafa Golubić u kultnoj srpskoj seriji “Senke nad Balkanom”. Već je godinama i ozbiljan kulturni entrepreneur u rodnom Širokom Brijegu sa svojim glazbeno-teatarsko-književnim festivalom West Herzegowina Fest, da ne govorimo o kazališnim ulogama koje je volio, ali odnedavno se ipak odrekao dasaka koje život znače i svog ZKM-a. Ukratko, on je jedan od naših najuspješnijih glumaca s ozbiljnom karijerom i izvan hrvatskog filma i kazališta, a ima samo jednu konstantu u svojem životu vječnih mijena – ne želi reći ni riječi o privatnom životu! Dakako, morali smo ga još jednom iskušati i zamoliti da baš nama ispriča je li istina ono što pišu neki srpski portali i novine kad najavljuju romantično vjenčanje na proljeće s prelijepom srpskom glumicom Jovanom Stojiljković koju je upoznao na snimanju “Senki”.

Znamo da o privatnom životu ne želite govoriti, no hoće li biti vjenčanja? Hoće li biti romantično ili rokersko?

Goran: Sve ste rekli. Znate da ne pričam, ali reći ću ipak samo jedno: često o sebi svašta čitam pa se ponekad ugodno, a ponekad neugodno iznenadim onim što čujem. Valjda to ide tako. Nastojim se ne obazirati. Ne uspijem uvijek. Psi laju, karavane prolaze. Pokušavamo drugom, lukavijom taktikom doznati nešto od muškarca kod kojeg itekako cijenimo što je džentlmen staroga kova i “ne ljubi pa o tome okolo priča”.

Što biste voljeli da vam donese 2020., ta čudna godina koja se nama iz prošlog stoljeća činila nezamislivo daleka, udaljenija od “Odiseje u svemiru”? Vama je možda i prijelomna, napunit ćete 40 godina, što su odlične godine za karakternoga glumca, ali i romantičkog junaka. No koja je to granica koju biste voljeli prijeći, što naučiti, što iskusiti, gdje se naći?

Goran: Koliko god je mi oholo promatrali i onomad zamišljali, planirali svašta, eto nje i smije nam se u lice. Nemamo robote ni one leteće skateboarde iz “Povratka u budućnost”. Zapravo, sve je isto. Ne znam što bih zapravo htio. Volim prelaziti granice, znatiželjan sam što je iza. Svoje pogotovo, kao i one državne i htio bih što više njih ove godine prijeći. Učiti konstantno, propitivati, a na kraju se pronaći u sebi.

 

Za koga navija na Oscarima, gdje mu je najljepše živjeti, detalje o aktualnim i budućim projektima i još štošta pročitajte u intervjuu Nade Mirković u posljednjem broju ELLE časopisa. 

Tekst: L.H.

Fotografije: Elle veljača 2020.

Pročitajte i...

Milenijalci preuzimaju kormilo modne industrije

Smjena generacija u modnom svijetu

Intervju: Nika Turković

Sve o novom singlu i daljnjim planovima!

Stigao je horoskop za ožujak!

Kome će na početku proljeća zvijezde biti naklonjene?

Koje nadnaravne sile vladaju svijetom mode?

Vječna ljubav mode i mistike

Kad zakaže self-care, vrijeme je za self-parenting!

Kako biste se ponašali prema samome sebi kad biste vi bili netko koga bezuvjetno volite?

▲ Povratak na vrh