Francuski virtuoz kuhao za uzvanike StoryGourmet Chef’s Secret Dinner

02.10.2019.

U luksuznoj Vili Hortensia koja je dio hotelskog branda Lošinj Hotels & Vilas u Malom Lošinju, održana je treća po redu StoryGourmet Chef's Secret Dinner

Thomas Braseleret kuhao je za deset uzvanika koji su uživali u pomno osmišljenim sljedovima jela koja je pratio i prestižan izbor vina.

U ovom prekrasnom ambijentu, u potpunom luksuzu, hranu i pića posluživali su batleri koji i inače rade u Villi Hortensiji, a uživali su Maja Šuput Tatarinov sa suprugom Nenadom, Barbara Kolar, Jelena Lešić, Gabriela Pilić i ostali uzvanici ove prestižne večere.

Svi redom gurmani uživali su u delicijama Thomasa Braslereta, glavnog chefa à la carte restorana Alfred Keller, restorana koji se nalazi na listi najboljih restorana s karakterističnim segmentom visoke kuhinje. Inače, hotelski brend Lošinj Hotels & Villas okuplja šest hotela i restorana te vile i apartmane na najatraktivnijim lokacijama na otoku Lošinju. Hoteli i vile najviše razine ponude nalaze se u jednoj od najljepših i najintimnijih uvala na otoku Lošinju – uvali Čikat, u kojoj savršeno odgovaraju ove prestižne vile i pomno održavana hortikultura.

Meni ove večeri bio je slijedeći:

Aperitiv: Šember Rose

Amuse bouche

-o-

Salata od hobotnice i paprike

Octopus and bell pepper salad

Sauvignon, Josić

– o –

Tartar od pečene junetine / parmezan / bosiljak

Roasted beef tartare / parmigiano / basil

Malvazija, Coronica

– o –

Riblja juha / šafran / češnjak

Fish soup / safran / garlic

-o-

Brudet Alhambra

Alhambra’s brudet

Chardonnay Rosenberg, Krauthaker

-o-

Sporo pečen teleći file / škampi / bilje

Slow roasted veal filet / scampi / herbs

Crni Pinot, Korak

-o-

Kreacija oko smokve

Creation around the fig

Cuvee Bodren

-o-

Petits Four

Služenje svih jela i vina pratilo je i točenje Jamnice i Jane iz ruku prvih batlera školovanih van Hrvatske. Njihovi sinkornizirani pokreti i elegancija učinili su i služenje vode posebnim iskustvom. Škola u kojoj se točn zn a pod kojim kutem i kako okrenuti bocu prema gostu, iznenadila je mnoge uzvanike večere  kojima je ovo bio prvi put da su se susreli sa uslugom batlera. No zato je svima dobro poznato da i uz najukusnija jela odlično odgovara Jamnica kao odlično osvježenje ali i moderna kombinacije za koktele. Idealan partner jelima, osvježava bogatstvom svojih minerala i budi naša čula robustnim mjehurićima!

Službena Rajska rajčica, punoćom svojih okusa odlično je nadopunila i nekoliko jela koje je pripremio poznati kuhar Thomas Braseleret. Upravo nju možete naći tijekom cijele godine u ponudi sa jednakom kvalitetom okusa jer se uzgaja u zaštićenom ekosustavu staklenika u Svetoj Nedelji. Slatke i šarene Bumblebee, sočne Sunstream, aromatične Campari, pikantne Harmony i delikatesne Grappolo rajčice dostupne su kad god poželite dobro poznat miris bakine kuhinje u svom domu. Naravno, uz neizbježan dodir modernih recepata, koji se lakše uklapaju u užurbani životni stil.

Fotografije: Robert Gašpert

Pročitajte i...

Večera u ambijentu koji osvaja

StoryGourmet Chef's Secret Dinner

Nova Guess Jeans kolekcija zrači bojama

Naglašana silueta, neonska energija i novi materijali za novu sezonu

Police x Lewis Hamilton

Kampanja prestavljena u suradnji s poznatim fotografom Rankinom

Muzej za umjetnost i obrt svečano obilježio 140 godina postojanja

Muzej za umjetnost i obrt korača prema budućnosti i osuvremenjivanju komunicirajući najraznolikije vidove umjetničkog rada i kontinuiranog razvoja

▲ Povratak na vrh