Francuski virtuoz kuhao za uzvanike StoryGourmet Chef’s Secret Dinner

02.10.2019.

U luksuznoj Vili Hortensia koja je dio hotelskog branda Lošinj Hotels & Vilas u Malom Lošinju, održana je treća po redu StoryGourmet Chef's Secret Dinner

Thomas Braseleret kuhao je za deset uzvanika koji su uživali u pomno osmišljenim sljedovima jela koja je pratio i prestižan izbor vina.

U ovom prekrasnom ambijentu, u potpunom luksuzu, hranu i pića posluživali su batleri koji i inače rade u Villi Hortensiji, a uživali su Maja Šuput Tatarinov sa suprugom Nenadom, Barbara Kolar, Jelena Lešić, Gabriela Pilić i ostali uzvanici ove prestižne večere.

Svi redom gurmani uživali su u delicijama Thomasa Braslereta, glavnog chefa à la carte restorana Alfred Keller, restorana koji se nalazi na listi najboljih restorana s karakterističnim segmentom visoke kuhinje. Inače, hotelski brend Lošinj Hotels & Villas okuplja šest hotela i restorana te vile i apartmane na najatraktivnijim lokacijama na otoku Lošinju. Hoteli i vile najviše razine ponude nalaze se u jednoj od najljepših i najintimnijih uvala na otoku Lošinju – uvali Čikat, u kojoj savršeno odgovaraju ove prestižne vile i pomno održavana hortikultura.

Meni ove večeri bio je slijedeći:

Aperitiv: Šember Rose

Amuse bouche

-o-

Salata od hobotnice i paprike

Octopus and bell pepper salad

Sauvignon, Josić

– o –

Tartar od pečene junetine / parmezan / bosiljak

Roasted beef tartare / parmigiano / basil

Malvazija, Coronica

– o –

Riblja juha / šafran / češnjak

Fish soup / safran / garlic

-o-

Brudet Alhambra

Alhambra’s brudet

Chardonnay Rosenberg, Krauthaker

-o-

Sporo pečen teleći file / škampi / bilje

Slow roasted veal filet / scampi / herbs

Crni Pinot, Korak

-o-

Kreacija oko smokve

Creation around the fig

Cuvee Bodren

-o-

Petits Four

Služenje svih jela i vina pratilo je i točenje Jamnice i Jane iz ruku prvih batlera školovanih van Hrvatske. Njihovi sinkornizirani pokreti i elegancija učinili su i služenje vode posebnim iskustvom. Škola u kojoj se točn zn a pod kojim kutem i kako okrenuti bocu prema gostu, iznenadila je mnoge uzvanike večere  kojima je ovo bio prvi put da su se susreli sa uslugom batlera. No zato je svima dobro poznato da i uz najukusnija jela odlično odgovara Jamnica kao odlično osvježenje ali i moderna kombinacije za koktele. Idealan partner jelima, osvježava bogatstvom svojih minerala i budi naša čula robustnim mjehurićima!

Službena Rajska rajčica, punoćom svojih okusa odlično je nadopunila i nekoliko jela koje je pripremio poznati kuhar Thomas Braseleret. Upravo nju možete naći tijekom cijele godine u ponudi sa jednakom kvalitetom okusa jer se uzgaja u zaštićenom ekosustavu staklenika u Svetoj Nedelji. Slatke i šarene Bumblebee, sočne Sunstream, aromatične Campari, pikantne Harmony i delikatesne Grappolo rajčice dostupne su kad god poželite dobro poznat miris bakine kuhinje u svom domu. Naravno, uz neizbježan dodir modernih recepata, koji se lakše uklapaju u užurbani životni stil.

Fotografije: Robert Gašpert

Preporučujemo

Pročitajte i...

Večera u ambijentu koji osvaja

StoryGourmet Chef's Secret Dinner

Što slušaju hrvatske "it" djevojke?

Što možemo naći na njihovoj playlisti?

Prada postavlja novi rekord!

Brend uplovio u nove vode

Keune Hair cosmetics ima fantastične nove proizvode uz koje pojam "bad hair day" – ne postoji!

Keune Style linija obogaćena je revolucionarnim beauty novitetima

Kuća Lancel ove jeseni ne prestaje s iznenađenjima

Nakon linija CLIC,ROMANE,CHARLIE CHIC, na red je došla i linija IZY de Lancel

▲ Povratak na vrh