Inspirativni filmovi o snažnim ženama koje danas možete pogledati

08.03.2018.

Danas svima dajemo do znanja da nam je dosta društvenih razlika i slavimo one žene koje su nam pomogle da radimo ono što volimo i sudjelujemo u suzbijanju onoga što ne volimo

Zato vam danas donosimo filmove uz koje se možete opustiti i inspirirati za nove pobjede.

Hidden Figures

Bez korištenja epiteta inspiriraćuja i motivirajuća, ne znam kako opisati ovu priču. Film nastao prema istinitom događaju govori o tri matematičarke, a još k tome i crnkinje, koje su radile u NASA-i tijekom njihovog prvog leta u svemir. Pričom se želi istaknuti koliko su zapravo žene u povijesnim zapisima ostavljene po strani.

Atomska plavuša

Netipičan špijunski film s Charlize Theron u glavnoj ulozi, junakinja koja nema tužnu ili emotivnu životnu priču koja ju je pretvorila u ratnicu. Theron je o ulozi rekla “Obično trebamo razlog da postanemo ratnice, a ja imam problema s tim jer smo stvarno ratnice, i vrijeme je da to pokažemo. Ne moramo izgubiti dijete ili muža ili imati neku vrstu priče o osveti da postanemo ratnik. Danas to ne trebamo.”

Wonder Woman

Trebamo li uopće objašnjavati zašto pogledati ovaj film? Ženska superjunakinja, film koji je razbio sve predrasude i trijumfirao na kino blagajnama.

Plavuša s Harvarda

Možemo se poslužiti citatom iz Moderne obitelji koji najbolje opisuje ova film:

Haley: U Plavuši s Hardvara, Elle je osvojila slučaj jer je ostala vjerna sebi i dobro se oblačila.

Phil: Haley, ovo je stvarni život, ne izvrstan film.

Trebamo li što dodati?

Belle

Istinita priča o Dido Elizabeth Belle, izvanbračnoj kćerki admirala koja se bavi sustavnim rasizmom visokog društva u kojemu je odrasla. Belle je prekrasan i neobičan film o marginalizaciji u kojemu je uključena i romantika.

Kill Bill

Uma Thurman glumi Nevjestu željenu osvete nakon što su pokušali ubiti nju i njezino nerođeno dijete. Film je stvorio feminističku ikonu koja nikad ne blijedi.

Mulan

S obzirom na to kako regresivni Disney princezni filmovi mogu biti, Mulan zaslužuje pohvale za prikaz žene koja je odlučila pobjeći iz stereotipa njenog roda. Mulan ima nekih problema, ali film je pokazao milijunima djece da su žene jednako hrabre i sposobne kao muškarci.

Thelma and Louise

Nema većeg filma o sestrinstvu nego Thelma & Louise – feministički film o dvije žene na putovanju. Gledajte ga sa svojim prijateljima za zabavu, a zatim ga analizirajte za još više zabave.

Piše: A.D.
Foto: Screenshot

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stiže nam zastrašujući prednastavak horora "The Conjuring"

Stigao je trailer za novi horor koji jedva čekamo pogledati

Kevin Spacey se vraća u novom napetom filmu snimljenom prema istinitim događajima

Nakon što je prošle godine osuđen za seksualno uznemiravanje te je otkrio da je homoseksualac, činilo se kao da je karije Kevina Spaceyja gotova. No, on se ipak vraća s novim filmom

Pet filmova zbog kojih ćete ovog ljeta poželjeti otputovati na jug Francuske

Ovi divni filmovi naveli su nas da počnemo sanjariti o romantičnom jugu Francuske

Claire Foy potpuno se transformirala za ulogu u novom filmu

Poznata glumica Claire Foy izgleda neprepoznatljivo u traileru za film The Girl In The Spider’s Web

Bradley Cooper i Lady Gaga kao glavne zvijezde novog filma

Stigao je prvi trailer za film "A Star Is Born"

▲ Povratak na vrh