Jedna sasvim drugačija izložba u Firenci

27.12.2017.

Iako je proteklih godina modnih izložbi sve više, malo ih je posvećenih muškoj modi. Zbog toga novi projekt proslavljenog dizajnera Stefana Pilatija zvuči itekako zanimljivo i zasigurno će privući veliku publiku

Radi se o izložbi “Evolution-Involution-Revolution” koju će dizajner postaviti u Palači Pitti u Firenci i tako predstaviti tri desetljeća muške mode iz jedinstvenog, osobnog kuta.

“Izložba se temelji na vlastitom iskustvu, a cilj joj je upoznati posjetitelje s kompleksnom realnošću muškog odijevanja proteklih desetljeća i istražiti njegovo neprestano ispreplitanje s društvenim kontekstom,” stoji u službenom priopćenju. U tom je kontekstu Pilati itekako idealan kustos s obzirom da je karijeru gradio u mnogim renomiranim modnim kućama, od Armanija, Prade i Miu Miu, sve do Yves Saint Laurenta i Ermenegilda Zegne.

Lapo Cianchi, glavni tajnik fondacije Pitti Immagine Discovery, napomenuo je kako je muška moda već dugo nepravedno zanemarivana u kulturnim krugovima i kako je Pilati bio logičan izbor zbog svog ekscentričnog i na mahove ciničnog izričaja. Izložba se otvara za vrijeme muškog tjedna mode Pitti Uomo u lipnju slijedeće godine, a detalji o postavu i opsegu izložbe zasad nisu otkriveni.

Piše: Maja Karnik
Foto: Pitti Imagine

Preporučujemo

Pročitajte i...

Suvremeni funkcionalizam malog prostora

Apartman u srcu Firence nedostatak kvadrata je nadoknadio funkcionalnim namještajem izrađenim po mjeri

Stefano Pilati YSL F12

Stefanu je dosta čekanja

'Budućnost mode je u kolekcijama koje su trenutačno dostupne kupcima', smatra bivši YSL-ov i aktualni Zegnin dizajner Stefano Pilati

Breaking Bad film dobio je svoj prvi trailer!

Obožavatelji serije napokon mogu odahnuti

Što danas radi rock ikona 90-ih Kim Gordon?

Prvi samostalni album bivše članice Sonic Youtha

▲ Povratak na vrh