Kako postati idući topmodel?

Topmodel
07.09.2015.

Tim stručnjaka američkog Sveučilišta Indiana proveo je zanimljivo istraživanje

Analizirajući pokazatelje među kojima su visina, boja kose i očiju, dosadašnje iskustvo, pripadajuća agencija i Instagram profil više od četiristo modela, uspjeli su predvidjeti koje cure imaju veću šansu postati idući supermodeli.

I to sa zastrašujućom točnošću od čak 80%. Istraživanje je provedeno u jesen 2014. s ciljem predviđanja kako će pojedini modeli odraditi nadolazeće revije za sezonu jesen/zima 2015. koje se tradicionalno održavaju svake veljače od New Yorka do Pariza. Znanstvenici su svoj izbor na kraju suzili na petnaest imena koja su predvidjeli kao iduće it-manekenke, a od njih petnaest, šest je djevojaka to i ostvarilo.

Sofia Tesmenitskaya, Arina Levchenko, Renata Scheffer, Sasha Antonowskaia, Melanie Culley i Phillipa Hemphrey službeno su rangirane kao najpopularniji modeli prema broju revija koje su nosile.

Što je presudilo? Visina, popularnost na Instagramu i rad za vrhunsku modeling agenciju pokazali su se najvažnijim faktorima.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Tko je lice s naše naslovnice?

Tko je Zlata Mangafic, njemački top-model srpskih korijena, zvijezda naše naslovnice i lice za kojim se otimaju dizajneri od New Yorka do Pariza? Ekskluzivno za Elle otkrivamo djevojku koju želi čitav modni svijet!

Kendall Jenner

Novo priznanje za Kendall Jenner

Naslovnica francuskog Voguea za 19 - godišnju manekenku i model

Pozadina 'anđeoske' revije

Producentica revije Victoria's Secret otkriva što sve treba učiniti da bi nastao jedan od najglamuroznijih showova na svijetu

Muze Insagrama

Muze Instagrama

Zavirite u privatni svijet slavnih top-modela i pogledajte što rade ovih dana

Models' own chlotes

Što nose top-modeli?

Carmen, Cara, Bette, Hanne... Kako izgleda styling najtraženijih manekenki nakon završetka modnih revija?

▲ Povratak na vrh