Kako provesti ovaj vikend u Zagrebu?

15.09.2017.

Ispred nas je kišni zagrebački vikend tijekom kojeg nas čeka niz sjajnih tuluma te odličnih predstava i filmova

Ljeto je pri kraju, a da su se svi već vratili u Zagreb govori količina tuluma koja nas čeka danas i sutra u našem glavnom gradu. Petak je savršen dan za izlazak jer se jedva čekamo opustiti nakon radnog tjedna, a ispred nas je cijeli vikend tijekom kojeg se možemo odmoriti. Zato danas možete uživati u Swanky Monkey Gardenu gdje vas čeka Sofistifunk, u Pločniku uz Soundmute Recordings Showcase, u Katranu na Produženom ljetovanju ili u Močvari uz zvukove Dirty Dancinga. U Saxu se večeras otvara nova sezona omiljenog Cooganja, u Spunku se Puštaju nulte, a ako ste raspoloženi za koncert u Vintage Industrial Baru vas čeka Psihomodo Pop sa svojim unplugged koncertom.

Ako izlazak planirate u subotu ponuda vas također neće razočarati. U Vintageu se sprema opaki plesnjak uz Rockabilly Showdown, u Swanykju vas čeka Sicko Disko, u Pločniku Slastičarna, u Jabuci Nightporter by Alen Štefanec, a u Katranu Noćni ribolov.

Ako imate klince i ne znate kako ih zabaviti tijekom kišnog vikenda, odvedite ih na predstavu! Sutra u Maloj sceni igraju “Priča o zvuku” i “Muka malog vuka”, u zagrebačkom Kazalištu Lutaka “Tri praščića”, a u Trešnji “Zora riđokosa”. Nedjelja je u Trešnji rezervirana za “A je to”, u Žar ptici za “Naša je mama postala zmaj”, a u kazalištu KNAP za “Wandu Lavandu”. Ako pak tražite predstavu za odrasle onda danas u ZKM-u možete pogledati “Veliku bilježnicu”, sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu operu “Figarov pir”, a u nedjelju u Kerempuhu “Ustav Republike Hrvatske”.

 

ELLE Fashion Film Festival

 

One koji ne vole kazalište uvijek čeka sjajna ponuda u zagrebačkim kinima Europa, Kinoteka, Grič i Metropolis, no ovaj je vikend posebno rezrviran za posjet kinu Tuškanac gdje vas danas čekaju besplatne projekcije dokumentaraca “Fashion Scandals” i “Mapplethorpe: Look at the Pictures”, a sutra “Annie Leibovitz: Life Through a Lens” te “O Susan Sontag” u sklopu ELLE Fashion Film Festivala.

Piše:N.B.
Foto: Robert Gašpert / Ardian Lumi on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh