Kako u sedam koraka pojednostaviti vlastiti život

08.03.2018.

Uz nekoliko malih koraka možemo si pojednostaviti svakodnevicu i svakog dana biti produktivniji i imati više vremena za važne stvari

Manje stvari, nepotrebnih koraka, e-mailova i slično, znači i manje stresa odnosno jednostavnije obavljanje svakodnevnih zadataka. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako pojednostaviti svakodnevnicu te opuštenije i s manje stresa proživljavati svaki dan.

Razvrstajte svoju pristiglu poštu

Iako su e-mailovi naša stvarnost i dio naših života, neće nam puno pomoći kad moramo prolaziti kroz stotine mailova kako bismo došli do onog bitnog. Stoga, grupirajte svoju poštu u mape, izradite sustave boja i izbrišite sve koju su vam trenutno nepotrebni. U ovom vam može pomoći i aplikacija Organizer.

Držite se malog kruga prijatelja

Vjerojatno kao i svi mi, imate stotine prijatelja na društvenim mrežama koje i ne možete baš nazvati prijateljima. Zato riješite se svakog tko vam nije važan i s kim niste u kontaktu kako biste na naslovnici Facebooka i Instagrama vidjeli ljude koje zapravo želite vidjeti.

Pripremajte obroke unaprijed

Kako biste uštedjeli novac i vrijeme, nedjeljom planirajte svoje obroke za tjedan dana. Nedostatak planiranja dovest će vas do kupnje hrane kad ste gladni, što obično znači brza hrana i pekara.

Organizirajte svoju odjeću

Kao i s prehranom, svi se odijevamo na brzinu, i to onda nije naše najbolje izdanje. Odjeću kao i hranu pripremite nedjeljom za sljedeći tjedan. Ovom pripremom imat ćete i vremena vidjeti kakve kombinacije vam bolje stoje ili ćete jednostavno bolje organizirati ormar.

Idite samo na mjesta na koja želite

U moru poziva na razne događaje, naravno moramo izabrati gdje i kad otići. Neka to bude ono što se vama sviđa i što vas stvarno veseli. Pojednostavit ćete si društveni život i ujedno se opustiti onako kako želite.

Ustanite ranije

Po jutru se dan poznaje! Ustanete li ranije dan će vam započeti pravilno i smanjiti stres, a imat ćete dovoljno vremena za baš sve što ste naumili.

Ne radite više stvari od jednom

Obavljajte svoje zadatke jedan po jedan te dajte svoju punu pozornost svakom od njih. Tako ćete svaki zadatak obaviti na najbolji mogući način.

Piše: A.D.
Foto: @freddieharrel

Preporučujemo

Pročitajte i...

Napokon smo dočekali prvi trailer Netflixove verzije Sabrine, male vještice

Pogledajte trailer za seriju The Chilling Adventures of Sabrina

Etna Maar mističnom kampanjom predstavila novu kolekciju

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik koja stvara iza modnog brenda Etna Maar svim poklonicima pomalo mističnog izričaja predstavlja novu kolekciju pod nazivom Illumination

Pet web-serija za koje morate znati

Ako ste već pet puta pogledali sve sezone svoje omiljene serije vrijeme je da otkrijete neke nove naslove

Stigao je prvi trailer za uzbudljivu novu sezonu American Horror Storyja!

Nova sezona popularne serije donosimo brojna iznenađenja

Pet aplikacija koje će vam olakšati život

U njih ćete se brzo zaljubiti i olakšati svoju svakodnevicu

Nove TV serije sa snažnim ženskim likovima koje morate otkriti

Vrijeme je da otkrijete neke nove TV-serije koje ćete obožavati

▲ Povratak na vrh