Kako u sedam koraka pojednostaviti vlastiti život

08.03.2018.

Uz nekoliko malih koraka možemo si pojednostaviti svakodnevicu i svakog dana biti produktivniji i imati više vremena za važne stvari

Manje stvari, nepotrebnih koraka, e-mailova i slično, znači i manje stresa odnosno jednostavnije obavljanje svakodnevnih zadataka. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako pojednostaviti svakodnevnicu te opuštenije i s manje stresa proživljavati svaki dan.

Razvrstajte svoju pristiglu poštu

Iako su e-mailovi naša stvarnost i dio naših života, neće nam puno pomoći kad moramo prolaziti kroz stotine mailova kako bismo došli do onog bitnog. Stoga, grupirajte svoju poštu u mape, izradite sustave boja i izbrišite sve koju su vam trenutno nepotrebni. U ovom vam može pomoći i aplikacija Organizer.

Držite se malog kruga prijatelja

Vjerojatno kao i svi mi, imate stotine prijatelja na društvenim mrežama koje i ne možete baš nazvati prijateljima. Zato riješite se svakog tko vam nije važan i s kim niste u kontaktu kako biste na naslovnici Facebooka i Instagrama vidjeli ljude koje zapravo želite vidjeti.

Pripremajte obroke unaprijed

Kako biste uštedjeli novac i vrijeme, nedjeljom planirajte svoje obroke za tjedan dana. Nedostatak planiranja dovest će vas do kupnje hrane kad ste gladni, što obično znači brza hrana i pekara.

Organizirajte svoju odjeću

Kao i s prehranom, svi se odijevamo na brzinu, i to onda nije naše najbolje izdanje. Odjeću kao i hranu pripremite nedjeljom za sljedeći tjedan. Ovom pripremom imat ćete i vremena vidjeti kakve kombinacije vam bolje stoje ili ćete jednostavno bolje organizirati ormar.

Idite samo na mjesta na koja želite

U moru poziva na razne događaje, naravno moramo izabrati gdje i kad otići. Neka to bude ono što se vama sviđa i što vas stvarno veseli. Pojednostavit ćete si društveni život i ujedno se opustiti onako kako želite.

Ustanite ranije

Po jutru se dan poznaje! Ustanete li ranije dan će vam započeti pravilno i smanjiti stres, a imat ćete dovoljno vremena za baš sve što ste naumili.

Ne radite više stvari od jednom

Obavljajte svoje zadatke jedan po jedan te dajte svoju punu pozornost svakom od njih. Tako ćete svaki zadatak obaviti na najbolji mogući način.

Piše: A.D.
Foto: @freddieharrel

Preporučujemo

Pročitajte i...

Claire Foy potpuno se transformirala za ulogu u novom filmu

Poznata glumica Claire Foy izgleda neprepoznatljivo u traileru za film The Girl In The Spider’s Web

10 Instagram profila posvećenih jogi koji će vas inspirirati da i sami svakodnevno vježbate

Izdvojili smo odlične profile s kojih i sami svakodnevno crpimo inspiraicju za vježbanje

12 romantičnih filmova koje morate pogledati ove godine

Ljeto je savršeno vrijeme za romantične filmove!

Uskoro stiže treći nastavak filma "Plavuša s Harvarda" ?

Punih 15 godina nakon drugog nastavka simpatične komedije "Plavuša s Harvarda" potvrđeno je da je u pripremi i treći nastavak!

30 filmova koji ovog ljeta stižu u kina

Što nas očekuje u kinima u nadolazećim ljetnim mjesecima?

Zašto biste vikendom trebali izbjegavati alarm?

Rezultati novog istraživanja pokazali su zašto se preporučuje da vikendom izbjegavate alarme

▲ Povratak na vrh