Patti Smith u susjedstvu

patti smith
21.05.2015.

Njeno ime postalo je sinonim za ispreplitanje poezije i rock glazbe, nekonvencionalnosti i rata protiv sistema te je tako cijelom svijetu pokazala da su žene ravnopravne i na stageu i ispred njega

Glazbenica, pjesnikinja, revolucionarka, borac za pravdu, umjetnica, aktivistica, vizionarka – to su samo neke uloge koje se mogu pripisati Patti Smith, ali one i dalje nisu dovoljne da bi opisale njen neprocjenjiv utjecaj na svijet glazbe, poezije i aktivizma.

Poslije hipijevskih optimističnih 60-ih godina i okončanom razvoju idealnog američkog sna nakon Vijetnamskog rata, SAD su se našle na političkoj i kulturnoj prekretnici. Sve je to bila savršena pozadina za Patti Smith i njen novi glazbeni pravac kojim je otvorila vrata uličnoj poeziji i urbanom senzibilitetu koji je zauvijek promijenio svijet glazbe. U drugoj polovici 70-ih na scenu je ušao punk, a prije udarne eksplozije, 1975. Patti Smith je objavila svoj prvijenac ‘Horses‘, od kritike njen najprihvaćeniji album, koji je služio kao neka vrsta katalizatora za cjelokupnu zapadnoobalnu punk i new wave scenu.

U nedjelju, 2.8.2015., Patti Smith će s pratećim bendom na Križankama u Ljubljani u cijelosti izvesti svoj prijelomni album ‘Horses’, pri čemu jednako tako očekujemo čuti i ostale skladbe iz njene bogate diskografske karijere.

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Patti Smith

Patti Smith preuzela Dylanovu Nobelovu nagradu

Pjevačica je tom prigodom izvela i pjesmu u počast Bobu Dylanu - pogledajte!

Patti Smith

Kristen Stewart kao Patti Smith?

Serija 'Just Kids' prikazat će početak karijere legendarne pjevačice

Sestre Fanning konačno kao sestre i na velikom ekranu

Adaptacija bestsellera The Nightingale

Velika izložba posvećena zvijezdi streetweara

„Hoodie“ kao puno više od simbola suvremene ulične mode

▲ Povratak na vrh