Najveće srce – poklon publike za slavljeničko izdanje Sarajevo Film Festivala

09.08.2019.

„Svi smo mi iz istog filma“

U posebnoj slavljeničkoj atmosferi održat će se 25. po redu Sarajevo Film Festival, oaza umjetnosti, kulture, kreativnosti koja već 25 dugih godina okuplja najvažnija imena iz svijeta filma, ne samo iz regije, nego iz cijelog svijeta. I dok se ove godine, od 16. do 23. kolovoza, čak 53 filma natječu za nagrade Srce Sarajeva, jedan poseban projekt razveselit će sve obožavatelje filma i kulture diljem regije. Atlantic Grupa, koju za SFF veže dugogodišnje prijateljstvo, ove će godine zahvaljujući svojoj platformi „Svi smo mi iz istog filma“ omogućiti svim posjetiteljima i pratiteljima na društvenim mrežama da postanu dijelom „Najvećeg Srca u Sarajevu“. Umjetnost povezuje ljude, a upravo je srce simbol otvorenosti, emocije, strasti prema filmu te glavna misao vodilja festivala, koji je ovaj dio Europe zauvijek obilježio na svjetskoj filmskoj mapi.


Obilježavanju posebnog jubilarnog SFF-a pridružili su se i popularni glumci iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije te poslali posebno emotivnu poruku „Svi smo mi iz istog filma“ ususret najvećoj filmskoj smotri u ovom dijelu Europe. Putem video poruka i svojih društvenih mreža u projekt pod sloganom „Postani dijelom Najvećeg Srca u Sarajevu“ uključili su se Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Moamer Kasumović, Mario Drmać, Milan Marić, Nataša Ninković i Ula Furlan. Platforma „Svi smo mi iz istog filma“ zahvaljujući modernim tehnologijama, omogućila je proteklih godina brojnim ljubiteljima filma da dožive ovu posebnu emociju čak i ako nisu posjetili Sarajevo u vrijeme festivala. Svoj su obol filmskoj umjetnosti dali stvarajući prvi vertikalni amaterski film, koji je i emitiran u Sarajevu prošle godine i čija je ideja bila povezati svakodnevne umjetničke trenutke i emociju ljudi diljem regije u jednu posebnu priču. Ove godine pod istom porukom #SviSmoMiIzIstogFilma, Atlantic Grupa i Sarajevo Film Festival omogućit će svima koji na svojim društvenim mrežama objave fotografiju sa simbolom srca, ili je pošalju putem obrasca na istoimenom webu, da postanu dijelom mozaika „Najveće Srce u Sarajevu“, koji će svečano biti otkriven u Sarajevu 18. kolovoza.

 

 

Već 25 godina SFF dodjeljuje nagradu Srce Sarajeva za najbolja ostvarenja u filmu, a za posebno jubilarno izdanje, najveće će srce stvoriti publika kao dar omiljenom festivalu. Sve informacije o tome kako biti dijelom „Najvećeg Srca u Sarajevu“ dostupne su na stranici www.svismomiizistogfilma.com.

 

Fotografije: Press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Domaći brend Mateyaneira na crvenom tepihu filmskog festivala u Sarajevu

Mlade dizajnerice kreirale su stylinge koji su plijenili pažnju na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Jasmila Žbanić i Zrinka Cvitešić

Ovacije za 'Otok ljubavi'

Regionalna premijera dočekana je s oduševljenjem publike

Zrinka Cvitešić predstavila nove make-up trendove

Zrinka Cvitešić predstavila nove make-up trendove

Za šminkanje je zadužen bio kozmetički brend L’Oreal Paris

20. Sarajevo Film Festival

Svečano otvoren 20. Sarajevo Film Festival

Jubilarno izdanje najznačajnijeg filmskog festivala u regiji traje do 23. kolovoza

Zrinka Cvitešić uz L’Oréal Paris na 20. Sarajevo Film Festivalu

Zrinka Cvitešić na 20. Sarajevo Film Festivalu

Glumica će na festivalu predstaviti novitete brenda L’Oréal Paris

▲ Povratak na vrh