Nekoliko savjeta za savršen početak dana

12.10.2017.

Započnite dan svježi i odmorni uz savjete koji će vam svako jutro učiniti opuštenim, lijepim i zadovoljavajućim

Zdrave jutarnje navike utječu na bolje raspoloženje, kao i na lakše podnošenje svakodnevne količine stresa. No, dok se neki bude s osmijehom i pozdravljaju jutro, drugi produljuju alarm i odgađaju buđenje što je moguće više. Ako se i vi nalazite u ovoj drugoj grupi ljudi, vrijeme je da to promijenite i uljepšate svoja jutra. Ako ne znate kako to učiniti, slijedite naših pet savjeta uz koje će vaš dan početi savršeno:

1. Naspavajte se

Možda zvuči banalno, no ništa toliko ne utječe na naše raspoloženje kao kvalitetan san. Tijekom sna naše se tijelo obnavlja i regenerira, a kvalitetan sam produljuje život i utječe na naš imunitet. Stoga, pokušajte ranije otići na spavanje i osigurati si da vam idući dan prođe u odličnom raspoloženju.

2. Ne odgađajte alarm

Ako odgodite alarm više puta, prekidate vaš ciklus spavanja i on se završi prije nego što bi trebao. Upravo zato imate veći osjećaj iscrpljenosti i umora, nego da ustanete kad alarm zazvoni prvi put.

@evgeniya.prinsloo

3. Pustite sunčevu svjetlost u sobu

Sunčeva svjetlost zaustavlja lučenje melatonina (hormon spavanja), a što je ljepše od buđenja uz lijepo sunčano jutro. Zato navečer ne spuštajte rolete i ne navlačite zastore kako bi vam što više svjetlosti ušlo u sobu. Također, sunčeva svjetlost je zdrava za naš organizam jer ga hrani energijom potrebnom za pravilno funkcioniranje.

4. Istegnite se

Nema ništa blagotvornije za tijelo od jutarnjeg istezanja. Istezanjem se potiče fleksibilnost, cirkulacija i rješavate se napetosti.

5. Umjesto kave popijte čaj

Kortizol, poznat kao stres hormon, prirodni je mehanizam tijela koji vas budi tijekom jutra i vrhunac dostiže između 8 i 9 sati ujutro. Upravo zato ispijanje kave u tom periodu nije korisno jer upravo kortizol prirodno budi vaše tijelo. I naravno, kofein u tom trenutku ne podupire dodatno buđenje i koncentraciju.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Što je četkanje lica i kako ga uključiti u beauty rutinu?

Četkanje lica je novi trend koji sjajno djeluje protiv bora i pospješuje cirkulaciju

Kako svakog dana unijeti hygge atmosferu u dom?

Trend hyggea i dalje ne jenjava i nije rezerviran smo za zimske dane koji su iza nas

Kako održavati tenisice čistima?

Ako ste se odlučili isprobati trend sezone i kupiti bijele tenisice, mi vam donosimo savjete koji će vam pomoći da ih održite čistima

Kako se spakirati za putovanje bez nepotrebnog stresa?

Promijenite svoje navike i opušteno se spremite za svoje iduće putovanje

Kako se riješiti stresa na poslu?

Otkrijte kako se riješiti najraširenije bolesti modernog doma

Kako postići zdravu platinasto plavu kosu?

Svi smo barem jednom u životu poželjeli imati platinasto plavu kosu, a sada znamo i kako je postići bez nepotrebnog oštećivanja kose

▲ Povratak na vrh