Pet stvari koje nas je Monica Geller naučila o dobroj organizaciji

13.05.2018.

Svi se dobro sjećamo Monice Geller iz omiljene serije “Prijatelji” kao i njenih strogih organizacijskih navika

Iako je drugim likovima nerijetko išla na živce, a i samoj sebi stvarala veliki pritisak (sjećate se epizode kad nije mogla zaspati jer je ostavila cipele na tepihu dnevne sobe?), Monica Geller je bila kraljica organizacije. I to ne samo kad je u pitanju čistoća doma! Monicina organizacija bila je sjajna i kad su u pitanju tulumi, ali i posao. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko stvari koje smo o organizaciji naučili upravo od Monice Geller.

Sve treba imati svoje mjesto

Monici je bilo vrlo važno da svaka stvar ima svoje mjesto. Jednom kad stvorite takvu naviku puno ćete lakše pronaći stvari u domu, ali i brže pospremiti.

Ne zaboravite da su i kućanski aparati prljavi

Kad ste zadnji put očistili svoj usisivač? Taj je uređaj prepun prašine i dobro ga je očistiti s vremena na vrijeme, a Monica je to jako dobro znala.

Čist dom znači i čist um

Ok, nesanica zbog cipela na tepihu dnevne sobe je pomalo pretjerana, ali ima istine u tome da čist dom znači i čist um. Zato uvijek sve pospremite uvečer prije spavanja kako vas ne bi dočekao nered i kaos kad se probudite, i držite sve na svom mjestu.

Ne napuštajte kuću prije nego pospremite krevet

O važnosti ovog koraka već smo puno puta pisali. Čim ujutro ustanete napravite krevet i odmah ćete se osjećati kao da ste već nešto postigli, soba će vam biti uredna i lakše ćete se uhvatiti u koštac s ostalim zadacima koji vas čekaju tog dana.

Suočite se sa svojim strahovima

Kad je čišćenje i organizacija doma u pitanju, sigurno postoji jedan kutak kojeg izbjegavate u širokom luku. Monica je imala tajni ormar u kojem je skrivala nered, ali vi to nemojte učiniti. Pronađite vremena u svom rasporedu i uhvatite se čišćenja te smočnice ili pak ormara nakon uspavane zime.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Preporučujemo

Pročitajte i...

12 serija i filmova o britanskoj kraljevskoj obitelji koje morate pogledati

Ako nemate ideja što gledati, mi vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja

Odvojite 10 minuta tjedno za mentalno zdravlje

Udruga i nezavisna umjetnička inicijativa BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja lansira kampanju Pričamo., seriju video-intervjua na temu mentalnog zdravlja

Donosimo vam prvi pogled na novu eNVy room kolekciju

eNVy room predstavlja romantiku i ženstvenost u novom ruhu

Uzbudljivi horor filmovi koji nas očekuju ove jeseni

Vrijeme je za uzbudljive horor priče!

Napokon smo dočekali prvi trailer Netflixove verzije Sabrine, male vještice

Pogledajte trailer za seriju The Chilling Adventures of Sabrina

Etna Maar mističnom kampanjom predstavila novu kolekciju

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik koja stvara iza modnog brenda Etna Maar svim poklonicima pomalo mističnog izričaja predstavlja novu kolekciju pod nazivom Illumination

▲ Povratak na vrh