Pet stvari koje nas je Monica Geller naučila o dobroj organizaciji

13.05.2018.

Svi se dobro sjećamo Monice Geller iz omiljene serije “Prijatelji” kao i njenih strogih organizacijskih navika

Iako je drugim likovima nerijetko išla na živce, a i samoj sebi stvarala veliki pritisak (sjećate se epizode kad nije mogla zaspati jer je ostavila cipele na tepihu dnevne sobe?), Monica Geller je bila kraljica organizacije. I to ne samo kad je u pitanju čistoća doma! Monicina organizacija bila je sjajna i kad su u pitanju tulumi, ali i posao. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko stvari koje smo o organizaciji naučili upravo od Monice Geller.

Sve treba imati svoje mjesto

Monici je bilo vrlo važno da svaka stvar ima svoje mjesto. Jednom kad stvorite takvu naviku puno ćete lakše pronaći stvari u domu, ali i brže pospremiti.

Ne zaboravite da su i kućanski aparati prljavi

Kad ste zadnji put očistili svoj usisivač? Taj je uređaj prepun prašine i dobro ga je očistiti s vremena na vrijeme, a Monica je to jako dobro znala.

Čist dom znači i čist um

Ok, nesanica zbog cipela na tepihu dnevne sobe je pomalo pretjerana, ali ima istine u tome da čist dom znači i čist um. Zato uvijek sve pospremite uvečer prije spavanja kako vas ne bi dočekao nered i kaos kad se probudite, i držite sve na svom mjestu.

Ne napuštajte kuću prije nego pospremite krevet

O važnosti ovog koraka već smo puno puta pisali. Čim ujutro ustanete napravite krevet i odmah ćete se osjećati kao da ste već nešto postigli, soba će vam biti uredna i lakše ćete se uhvatiti u koštac s ostalim zadacima koji vas čekaju tog dana.

Suočite se sa svojim strahovima

Kad je čišćenje i organizacija doma u pitanju, sigurno postoji jedan kutak kojeg izbjegavate u širokom luku. Monica je imala tajni ormar u kojem je skrivala nered, ali vi to nemojte učiniti. Pronađite vremena u svom rasporedu i uhvatite se čišćenja te smočnice ili pak ormara nakon uspavane zime.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Preporučujemo

Pročitajte i...

Zašto zapravo ne smijemo koristiti mobitele prije spavanja?

Svi dobro znamo da gledanje u ekran prije spavanja nije preporučljivo, ali koji je pravi razlog?

U srcu netaknute prirode predstavljen novi vizualni identitet Jane

Nakon 15 godina na tržištu i 5 godina od predstavljanja koncepta Jane vode s porukom, Jana ima novu platformu i zaokret u komunikaciji

Zašto je Marks & Spencer promijenio ime?

Nakon više od 130 godine postojanja Marks & Spencer iz neobičnog razloga mijenja ime!

Na male ekrane vraćaju se popularne "Čarobnice"

12 godina od zadnje sezone na male ekrane vraćaju se omiljene televizijske vještice

Subotnja špica u znaku bicikliranja

Subotnja zagrebačka špica protekla je u znaku bicikliranja. Orange Bike Ride – vožnja biciklima središtem grada u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske okupila je i ove godine nekoliko stotina građana

Pet neobičnih Instagram profila o hrani

Ako ste u potrazi za inspiracijom pogledajte ovih pet genijalnih Instagram profila o hrani

▲ Povratak na vrh