Pet stvari koje nas je Monica Geller naučila o dobroj organizaciji

13.05.2018.

Svi se dobro sjećamo Monice Geller iz omiljene serije “Prijatelji” kao i njenih strogih organizacijskih navika

Iako je drugim likovima nerijetko išla na živce, a i samoj sebi stvarala veliki pritisak (sjećate se epizode kad nije mogla zaspati jer je ostavila cipele na tepihu dnevne sobe?), Monica Geller je bila kraljica organizacije. I to ne samo kad je u pitanju čistoća doma! Monicina organizacija bila je sjajna i kad su u pitanju tulumi, ali i posao. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko stvari koje smo o organizaciji naučili upravo od Monice Geller.

Sve treba imati svoje mjesto

Monici je bilo vrlo važno da svaka stvar ima svoje mjesto. Jednom kad stvorite takvu naviku puno ćete lakše pronaći stvari u domu, ali i brže pospremiti.

Ne zaboravite da su i kućanski aparati prljavi

Kad ste zadnji put očistili svoj usisivač? Taj je uređaj prepun prašine i dobro ga je očistiti s vremena na vrijeme, a Monica je to jako dobro znala.

Čist dom znači i čist um

Ok, nesanica zbog cipela na tepihu dnevne sobe je pomalo pretjerana, ali ima istine u tome da čist dom znači i čist um. Zato uvijek sve pospremite uvečer prije spavanja kako vas ne bi dočekao nered i kaos kad se probudite, i držite sve na svom mjestu.

Ne napuštajte kuću prije nego pospremite krevet

O važnosti ovog koraka već smo puno puta pisali. Čim ujutro ustanete napravite krevet i odmah ćete se osjećati kao da ste već nešto postigli, soba će vam biti uredna i lakše ćete se uhvatiti u koštac s ostalim zadacima koji vas čekaju tog dana.

Suočite se sa svojim strahovima

Kad je čišćenje i organizacija doma u pitanju, sigurno postoji jedan kutak kojeg izbjegavate u širokom luku. Monica je imala tajni ormar u kojem je skrivala nered, ali vi to nemojte učiniti. Pronađite vremena u svom rasporedu i uhvatite se čišćenja te smočnice ili pak ormara nakon uspavane zime.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pet romantičnih komedija koje jedva čekamo pogledati ove godine

Filmski naslovi koje jedva čekamo gledati u kinima

10 zlatnih savjeta promišljenog shoppinga

Nikada nije prekasno da naučite promišljeno kupovati!

Pjesme koje su obilježile 2018. godinu

Ritmovi kojih ćemo se rado sjećati i iduće godine!

Uljepšajte si blagdane jednom od ovih romantičnih komedija

Božićni blagdani pravo su vrijeme da se prisjetite ovih 15 klasika

▲ Povratak na vrh