Pet životnih lekcija koje smo naučili od uspješnih poslovnih žena

19.03.2018.

Jeste li se ikad pitali kako je oblikovan um uspješnih žena?

Prepreke na putu do vrha kao da ih ni ne dotiču, dapače učine ih još uspješnijima i boljima. Uspješne žene ih znaju iskoristi na najbolji način. Stoga smo na jednom mjestu okupili životne lekcije koje smo od njih naučili:

Nikad se nećete osjećati dovoljno spremnima

“Žene moraju promijeniti razmišljanje “Nisam spremna učiniti to” u razmišljanje “želim to učiniti – i naučit ću radeći to,” naglasila je COO Facebooka Sheryl Sandberg. Savjet je to koji je teško prihvati, ali činjenica je da se nikad ne osjećamo dovoljno spremnima. U ovom slučaju prekomjerno razmišljanje i analiziranje nam može naštetiti. Stoga, kad osjetite da trebate uskočiti u nešto, to i učinite. Usput ćete naučiti kako nešto odraditi zato ne dopustite da vas strah sprječava.

Uvijek će biti prepreka i izazova

“Izazovi su darovi koji nas tjeraju da tražimo novi centar gravitacije. Ne borite se protiv njih. Samo pronađite novi način stajanja,” istaknula je Oprah Winfrey. Jedna od najuspješnijih žena svih vremena govori iz svog iskustva, na izazovima trebamo biti zahvalni jer će pomaknuti granice naših mogućnosti. Uvijek će se pojavljivati prepreke i izazovi na putu do uspjeha, ali isto tako svaki put kad se pojave vi ih možete nadvladati.

Neće se svi složiti s vašom vizijom

“Ljudima je teško ozbiljno shvatiti nekog tko nikada nije to učinio. Ali to mi je samo dalo snago da idem dalje,” rekla je poduzetnica Jessica AlbaU svojoj karijeru susrest ćete se s ljudima koji se ne slažu s vašim idejama i vizijama. Naravno bit će i onih koji će vas podcijeniti. Nemojte dopustiti da vas to obeshrabri. Uspješne žene ne prihvaćaju ne kao odgovor zbog toga su postale uspješne!

U redu je podbaciti

“Stvarnost je: ponekad gubite. I nikada niste previše dobri da izgubite. Nikada niste preveliki da izgubite. Nikad niste previše pametni da izgubite. To se događa,” objasnila je Beyoncé. Svatko može uspjeti, svatko može pogriješiti. Ali kako reagirate na neuspjehe, to je ono što će vas odvojiti od ostatka. Neuspjeh je uredu jer postaje prilika za učenje i rast.

Strah vam ne smije stati na put

“Neustrašivost je poput mišića. Znam iz vlastitog života da što ju više uvježbavam, to prirodnije postaje da me strahovi ne vode,” smatra spisateljica Arianna Huffington. Prirodno je bojati se, to znači da vam je stalo. No strah vam ne smije određivati život. To je nešto s čim ćete se susretati tijekom cijelog vašeg života tako da trebate znati kako ga odbaciti. Vi ste šef svog života i kad je u pitanju ostvarivanje snova, ništa vas ne treba spriječiti.

Piše: A.D.
Foto: @vivaluxuryblog

Pročitajte i...

Beyoncé na Instagramu raspakirala adidas x IVY Park kolekciju

Što se krije u jednoj od najiščekivanijih kolekcija sezone?

Kako je Kanye West rasplakao Beyonce?

Što se događalo iza kulisa kada je Kanye prekinuo Taylor Swift na VMA?

Olivier Rousteing otkrio sve tajne Beyoncéinih scenskih kostima

Kako pop zvijezdu pretvoriti u egipatsku božicu?

Tko je najmoćnija žena u modi ove godine?

Tko vlada modnom scenom 2019. godine?

▲ Povratak na vrh