Šest cool novih mjesta koja su ove godine otvorena u Zagrebu

20.03.2018.

Ni ožujak još nije stigao k svom kraju, a u Zagrebu već imamo 6 novih mjesta na kojima možemo uživati u finim zalogajima, vrhunskoj kavi i vinu te jedinstvenoj atmosferi

Zagreb postaje pravi turistički grad te se iz mjeseca u mjesec ovdje otvaraju novi ugostiteljski objekti koji traže svoju nišu i način na koji će istaknuti. Samo je u ovoj godini već otvoreno šest novih mjesta od kojih je svako specifično na svoj način. U nastavku otkrijte o kojim se mjestima radi, a ako ne živite u Zagrebu, brzo isplanriajte svoj sljedeći posjet!

Greenery Procaffe

Greenery je novi kafić smješten na adresi Vukovarska 52e koji ste zasigurno već vidjeli u medijima, ali i na Instagramu. To je prvi hrvatski kafić s printevima na kavi. Da, vlasnici posjeduju pravi printer za kavu koji printa po pjeni u šalici te umjesto tinte koristi ekstrakt kave. Osim toga, interijer je divan spoj kamena, drva i zelenila u obliku stolica i biljaka, a naglasak je stavljen na ljuljače koje vise sa stropa, a na kojima možete sjediti dok uživate u svojoj kavi.

Habibi

Habibi je jedan od prvih bliskoistočnih restorana u Zagrebu, a otvorio se na samom zapadu grada. Otvorili su ga vlasnici trgovine Habibi Orijent koja je prošle godine otvorena u Savskoj, a on je prva nada za kvalitetnu bliskoistočnu kuhinju u Zagrebu. U ponudi imaju jela koja su nam poznata i na Zapadu kao što su baba ganoush, shawarma, japrak i slično, a imaju i zabavni program koji uključuje trbušni ples.

KC Mesnička

Kulturni centar Mesnička inače je privatni klub koji organizira izložbe, koncerte, radionice i slična događanja, a u njihovom prostoru na adresi Mesnička 12 možete uživati u doista raznovrsnom sadržaju pa će tako primjerice 9. svibnja ugostiti hvaljenog norveškog autora Joa Nesbøa. Prostor kafića uređen je u retro stilu, s puno knjiga, ploča i divnih komada namještaja s kojih nećete htjeti ustati.

Karibu Kaaawa

Novi trešnjevački kafić Karibu Kaaawa otvoren je na samom kraju prošle godine na adresi Ozaljska 34. Prostor je uređen recikliranim i second hand komadima namještaja, šarmantnim detaljima, a proteže se na čak tri razine. Veliki naglasak je na kvaliteti kave pa su vlasnice učile kuhati kavu od barista iz Cogito Coffeeja čiju kavu i koriste u kafiću, a osim nje imaju i Monkee Koffee iz Madrida, Casino Mossa iz Budimpešte, Stow iz Ljubljane, te Ozone iz Londona.

Roguemarin City

Hvaljeni restoran Xato u kojem je kuhao Tvrtko Šakota ove je godine zatvorio svoja vrata u centru Zagreba, a na njegovom je mjestu otvoren Roguemarin City. Sjajan je to potez njegovog osnivača Marina Medaka koji je tako sjajni Roguemarin približio turistima i vrevi zagrebačkog centra kojem nedostaje mjesta za kvalitetan brzi zalogaj.

Vivat fina vina Wine Bar

O ovom novootvorenom vinskom baru smo već pisali. Radi se o Vivat fina vina Wine baru koji je smješten u Martićevoj 17, neposredno preko puta jedne od Vivatovih zagrebačkih vinoteka. Ponuda bara oslanja se na bogati, pomno birani asortiman Vivata – mirna i pjenušava, desertna i fortificirana vina hrvatskih i svjetskih vinorodnih regija, fine destilate, ginove, likere, rumove i whiskeyje. Kad je interijer u pitanju, vizija vlasnika Borisa Ivančića realizirana je u suradnji s uspješnim arhitektonskim studijem BIRO (Saša Košuta, Mario Kralj i Dora Lončarić), koji je uređenjem interijera vjerno pratio vinsku tematiku i stvorio doista jedinstven prostor za ispijanje vina.

Piše: N.B.
Foto: Instagram / Habibi – Middle Eastern Restaurant Facebook / Vivat / Roguemarin Facebook / KCM Facebook

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh