Dizajn bočice mirisnog eliksira koji osvaja na prvi pogled

30.03.2017.

Yves Saint Laurent koristi grad svjetlosti i mode kao neiscrpnu inspiraciju za svoje parfeme

Nakon slavnih linija koje su započela izdanja Paris iz 1983. i Parisienne iz 2009., YSL Beauté lansira novu liniju Mon Paris. Mon Paris najavljen je kao blistav miris koji predavala modernu mirisnu interpretaciju ljubavi koja je slobodna od svih prepreka, posvećena i intenzivna.

Kompozicija posjeduje voćni početak, opojno cvjetno srce i tamnu chypre bazu. Opisan je kao “bijeli chypre” miris. Otvara se sočnom i slatkom mješavinom jagode, maline i kriške. Srcem dominira nota cvijeta dature zajedno sa buketom božura, jasmina i cvijeta narandže. Kristalni bijeli mošus i intenzivni pačuli daju klasični i provokativni chypre potpis bazi parfema.

 

 

Dizajn bočice osvaja na prvi pogled

Parfemska bočica Mon Paris, nadahnuta onom originalnog mirisa Paris, zasigurno će osigurati mjesto među legendarnim dizajnima bočica mirisa YSL. Iza staklenih ploha krije se dragocjen ružičasti eliksir, ispisujući mirisnu odu ženi koja nosi Mon Paris – rokerskog stava i jedinstvenog, profinjenog stila.

Dizajnerica parfemskih bočica Catherine Krunas nadahnuće je potražila u starim crtežima klasične mašne koja se veže na vratu košulje, tzv. lavallière, koju je reinterpretirala kao metaforu moderne ljubavne priče na vrhuncu strasti. Isprva sputana, u snažnom zavodničkom zanosu odvezuje čvor, simbolički oslobađajući ljubavnu napetost.

Iznimno moderna i cool, mašna na vratu bočice izrađena je od meke svilene vrpce, s dva rokerska kožna čvora i profinjenim zlatnim logom YSL Cassandre.

Oblik bočice je pravokutan i podsjeća na le smoking, gornji dio klasičnog odijela. Masivno staklo odražava odvažnost i dragocjenu tekućinu koja se krije unutra. Rubovi i kutovi lagano su zaobljeni, dajući joj notu ženstvenosti – poput mekih ženskih ramena u opuštenom zagrljaju ljubavnika.

Bočica u ruci odaje dojam iznimne čvrstoće. Staklo je ukrašeno elegantnim rubovima – tri vodoravna pri dnu i dvanaest okomitih koji se uzdižu prema gore i spajaju na vratu bočice, stvarajući trodimenzionalni efekt i reflektirajući svjetlost, strast i neodoljive osobine žene koja nosi Mon Paris.

M.B.
Fotografije: YSL

Pročitajte i...

Yves Saint Laurentova jakna postigla rekordnu cijenu na aukciji

Šljokičasta, svilom obložena jakna srušila je rekorde

Zabranjeni dokumentarac o Yves Saint-Laurentu napokon ugledao svjetlo dana

Intimni zapisi posljednjih trenutaka dizajnerova života

Najnovija modna ljubavna veza? Hrana i piće, od kave Saint Laurent do keksa Celine

Najnoviji trend naći će mjesto na stolu, a ne u našim ormarima

▲ Povratak na vrh