Frizure uz koje ćemo zakoračiti u ovo ljeto

10.06.2019.

Razbarušena kosa i stil iz 70-ih

Temperature rastu, tempo posla je brži proporcionalno količini obaveza koje treba dovršiti, a uzbuđenje koje donose ljetne maštarije sve je vidljivije i u rukopisu svakim prekriženim datumom. Priroda se urotila, jednako kao i društvo, dižući napetost sve do onog klimaktičnog dana kad se konačno uputiš prema obali. Vrijeme je da uživaš plodove cijelogodišnjeg rada na projektima i tijelu. Duša i um sustići će ga na užarenim oblutcima ili pod sjenom kakvog zimzelenog igličastog stabla. Napokon te nije briga koliko je sati (iako ne valja zaboraviti vrijeme kada je poželjno izbjegavati izravno izlaganje Sunčevim zrakama), e-mail aplikaciji si zabranila obavijesti i na nekoliko dana zaboravila na gužvu, buku i stres. Spakirala si najljepše ljetne krpice, najelegantnije sandale i baš te briga! Za razliku od nekih prošlih modnih trendova koji su zahtjevali promišljanje, ljeto 2019. dolazi sa stavom koji nema vremena za dokazivanje. Casual brendovi tenisački stil generalno predstavljaju kao hit ove sezone. Stilske utjecaje imaju, primjerice, serija ”Stranger Things” i film ”Bohemian Rhapsody”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm) on May 21, 2019 at 3:54am PDT

 

Pogađate, vratile su se 70-te! Kulturalne prilike koje je to desetljeće uživalo uključuje seksualne revolucije raznih skupina i veću dostupnost kontracepcijskih pilula. Seksualnost, iako možda gledana s visoka, nije bila strašna. Spomenuto ozračje se osjećalo i u modi. Haljine su bile kratke i lagane, bluze romantične, a hlače uske. Kose razbarušene i slobodne. 80-te su, primjerice, doživjele dijametralnu promjenu stila sa oklopastim sakoima i vrlo umjetnim bojama. Uhvaćeni u nostalgiji za 70-ima, valja osvijestiti čemu generalno gravitira zapadnjački duh ovoga ljeta – slobodi, aktivnosti i bezbrižnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on May 13, 2019 at 9:20am PDT

 

Slijedi nekoliko prijedloga da bi ga uhvatila frizurom:

70-te su obilježili slovjevi, perjasta kvaliteta, volumen koji s njom dolazi, šiške i razbarušenost. Frizure s mnogo slojeva i pramenovima različitih duljina ovoga će ljeta biti pun pogodak!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on Apr 8, 2019 at 9:49am PDT

 

Razbarušeni bob zahtjeva vrlo malo brige i lako se održava, svaki stršeći pramen samo mu dodaje šarma.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on May 22, 2019 at 10:33am PDT


Duga, ravna i zdrava kosa začešljana na razdjeljak po sredini će uvijek izgledati otmjeno. Klasik.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on Dec 29, 2018 at 4:50pm PST


Nećeš pogriješiti ni s prozračnim, razmaknutim šiškama kakve se daju vidjeti na čelima šik, bezbrižnih francuskinja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1970s Daily (@70sdaily) on Mar 1, 2016 at 12:08pm PST

 

Piše: D.M.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh