Kako njegovati kožu tijekom zimskih mjeseci?

26.11.2015.

Niske temperature, vjetar i grijani prostori mogu uništiti naš ten u nekoliko dana

Ellen Marmur, dermatološka konzultantica za Dove, otkriva neke od trikova za pravilnu njegu…

1. Koristite blaga, nepjenušava sredstva za čišćenje

Prvo i osnovno, držite se podalje od sapunjavih, pjenastih sredstava za čišćenje u zimskom periodu jer je poznato da oni najviše isušuju kožu. Umjesto toga, ona preporučuje da koristite kremasta sredstva za čišćenje i da za lice obavezno koristite nježna sredstva na bazi mlijeka. Proizvodi za čišćenje koji sadrže ulje će odgovarati osobama s masnom kožom. Također, ako koristite mineralnu ili tešku šminku, uljani čistači će vam pomoći da je odlično uklonite, bez agresivnih proizvoda.

2. Smanjite upotrebu aparata za njegu lica

Neki ljudi rade piling lica uz pomoć četkica. Ova vrsta čišćenja je veoma djelotvorna, ali samo u slučaju ako se koristi periodično – jednom svaka dva tjedna. Prekomjerno čišćenje četkom za lice može dovesti do oštećenja.

3. Promjenite kremu

Vjetrovito vrijeme može zaista oštetiti vašu kožu. Kako biste je zaštitili, Ellen preporučuje da je dodatno namažete hidratantnom kremom ili kremom za sunčanje.

4. Koristite serum

“Nježan serum za njegu lica može biti veoma dobra stvar”, napominje Ellen. Najbolje je da ga uvijek držite pored sebe, kako biste brzinski nahranili kožu. Također postoje sprejevi za lice na bazi hijaluronske kiseline koji će održavati vlažnost vaše kože.

5. Investirajte u ovlaživač zraka

“Humektant je sastojak koji omogućava optimalno vlaženje kože, i on slično kao hijaluronska kiselina, apsorbiraju vlagu iz atmosfere u vanjske dijelove kože”, objašnjava Ellen. Dakle, ako ste u okruženju gdje je zrak veoma suh, vi ćete zapravo isušiti kožu još više…

Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Piling kože: 5 glavnih pitanja za kozmetičara

Sve što trebate znati o pilinzima

Ključni korak za ljepotu i zdravlje kože lica

Eisenberg hidratacija za besprijekoran i blistav ten

Tom Ford se okušava u dermatologiji

Renesansni čovjek seli u laboratorij

Sve što trebate znati o ulju od mrkve

Otkrivamo prednosti prirodnog lijeka za kožu i kosu

▲ Povratak na vrh