Kako započeti redovito trenirati jogu?

22.09.2019.

Prvi korak je najvažniji

Često sami sebi obećavamo da ćemo početi prema vlastitom tijelu postupati s većom pažnjom i poštivanjem. Neke djevojke planiraju redovito vježbati jogu i učiti složene asane, ali često su takve želje ograničene samo pretplatom na nekoliko naprednih joga računa na Instagramu ili probnih treninga u studiju najbližem kući. ELLE vam govori kako započeti redovito vježbanje joge.

Počnite kod kuće

Ako želite biti najiskusniji polaznik na satu joge u studiju, počnite vježbati kod kuće. Naučite osnovne asane: ne bojte se riječi “pas licem prema dolje”, “dizalica” (koja se također naziva “bakasana”), pa čak i “poza leša” (ili shavasana). Uključite YouTube video s treningom hatha joge i pažljivo promatrajte instruktora. Nekoliko ovih kućnih treninga bit će dovoljno da shvatite odgovara li vam joga ili preferirate neku drugu vrstu tjelesne aktivnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJANA ELISE EARP (@sjanaelise) on Aug 29, 2019 at 9:06am PDT

Napravite atmosferu

Kako bi domaća zadaća bila učinkovitija, treba stvoriti posebne uvjete. Zapalite tamjan ili dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja u aromatičnu svjetiljku, uključite opuštajuću glazbu, pokušajte osigurati da u sobi nema stranih zvukova.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJANA ELISE EARP (@sjanaelise) on Mar 10, 2019 at 10:16am PDT

Ako ste se ozbiljno odlučili baviti jogom, onda je vrijeme da steknete dobru formu i kvalitetnu prostirku za trening. Odlazak na vježbanje u elegantnim tajicama s printom i u udobnom crop topu puno je ugodniji. Neće biti suvišno nabaviti mirisno ulje za zagrijavanje vrata i donjeg dijela leđa.

Postavite ciljeve

Satovi joge naučiti će vas kontrolirati tijelo i um, istinski se opustiti i riješiti se napetosti i negativnosti. Ali ako vam ovo nije dovoljno, postavite sebi određene ciljeve: obećajte sebi da ćete naučiti kako raditi stojeći ili meditirati na sat dnevno. Pobjede motiviraju i nadahnjuju, a primijetivši rezultate, lakše ćete se pridržavati rasporeda i redovito pohađati nastavu.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Stvari koje morate znati prije prvog treninga u teretani

Treninzi za žene, strah od mišićavog tijela i ostali mitovi s kojima se susrećemo kad krenemo vježbati

Vrijeme je za boksačke rukavice

Q BOX-boks, yoga i aerobik u jednom

▲ Povratak na vrh