Kako znati kad je našem tijelu potrebna detoksikacija?

07.07.2019.

Što moramo znati?

Ako nemamo problema s težinom, trebamo li se zaista podvrgnuti detoksikaciji?

Detox je osmišljen kako bi poboljšao vaš metabolizam – gubitak težine nije glavni cilj detoksikacije, ali postoji mnogo razloga zašto ljudi gube na težini tijekom detoksikacije. Prvo, kada pratite program detoksikacije, možete radikalno promijeniti svoju prehranu tako što ćete zaustaviti navike u prehrani koje stvaraju sluz ili uzrokuju zadržavanje vode. To je jedan od razloga zašto gubite na težini.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Devon Windsor Swim (@devonwindsor) on Jul 6, 2019 at 8:39am PDT

Ali najvažniji razlog je to što je 90% molekula toksina koje konzumiramo lipofilno, što znači da imaju afinitet prema stvaranju masti. Stoga, kada konzumirate toksine, vaše će tijelo pokušati “zaštititi” sebe i zadržati ili čak proizvesti masnoće kako bi okružilo toksičnu molekulu. Stoga, kada uklonite molekulu toksina, također eliminirate masnu masu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on Jun 6, 2019 at 11:51am PDT


Svijet postaje sve otrovniji zbog rasprostranjene distribucije industrijskih kemikalija, pesticida, teških metala i radioaktivnih elemenata – oni se jednostavno ne mogu izbjeći.

Detoksikacija je važna za čišćenje naših tkiva i organa, smanjenje oksidativnog stresa, smanjenje upalnih procesa, jačanje imunološkog sustava i poboljšanje metabolizma.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Čarobni prah koji želiš u svojoj prehrani

Maca prah-jedan od najzdravijih suplemenata na svijetu

Ove namirnice ne želiš u svojoj kuhinji!

Živi zdravo i uštedi na budžetu!

Doručak u čaši s cimetom

Cimet okus niskih temperatura

▲ Povratak na vrh