Klonovi napadaju

Kate Moss
19.11.2013.

Sve više holivudskih zvijezda želi izgledati poput Kate Moss pa je taj beauty trend već dobio i naziv 'klonirano lice'

Zbog stalnog pritiska da što duže zadrže mladolik izgled brojni holivudski celebi podvrgavaju se brojnim kozmetičkim zahvatima nakon kojih sve više sliče jedni drugima.

Holivudski plastični kirurg dr. Richard Ellenbogen smatra da su neke zvijezde otišle predaleko u potrazi za mladošću.

„Lica tolikih glumica međusobno se sve manje razlikuju da to postaje zastrašujuće“, izjavio je dr. Ellenbogen za britansko izdanje časopisa Grazia.

„To je poput ‘sindroma careva novog ruha’ jer im se nitko ne usudi reći kako zapravo izgledaju“, smatra slavni plastični kirurg slavnih.

Zvijezde brišu bore s čela, popunjavaju upale obraze i zatežu ovješeni volumen u predjelu vilice i brade kako bi bile što sličnije neuništivom britanskom top-modelu Kate Moss. Novom ‘beauty trendu’ stanovnici Hollywooda nadjenuli su naziv ‘klonirano lice’.

„Svi žele laskave crte lica poput nje, visoko čelo, fino oblikovan nos i gotovo isklesanu liniju brade. Osobito su tražene visoke jagodice obraza à la Kate i koža glatka poput lutkine. Taj je izgled toliko popularan i ‘ziheraški’ odabir da bismo ga mogli usporediti s fenomenom ‘stephordskih žena’“, objašnjava londonski dermatolog dr. Michael Prager.

Problem je u tome što zbog identičnih estetskih zahvata glumice postaju slične kao da su sestre, a lijepim nas čini ono po čemu se razlikujemo jedni od drugih. „Ironično, zbog trenda ‘kloniranog lica’ nestaje i te distinkcije i same ljepote“, primjećuje dr. Prager.

Kratka povijest ‘kloniranih’ beauty trendova

Lice po uzoru na Miss Moss nije privi slučaj masovnog ‘kopiranja’ na području plastičnih operacija.

Svojedobno smo svjedočili trendu ‘isforsiranih face liftova’, kad je koža lica u nekih žena bila previše zategnuta, kao da su velikom brzinom prošle kroz tunel. Neko vrijeme bile su popularne i prenaglašene usnice à la Angelina Jolie (‘Angelina Lips’).

„Postojao je i trend visoko uzdignute obrve poput one Kylie Minogue (‘Kylie Eybrow’) zbog čega su neke žene izgledale prestravljeno kao da su u stalnom stanju šoka“, objašnjava britanski dermatolog dr. Michael Prager.

Zatim je uslijedilo ludilo za ‘jastučastim lice’ s kojim su neke zvijezde znale pretjerati pa su im obrazi bili natečeni kao u hrčka.

„Nijedan od navedenih zahvata nije problematičan sam po sebi. Problem nastane kad pretjeramo, nesvjesni koliko smiješno izgledamo“, zaključuje dr. Prager.

© Cover Media

Pročitajte i...

Luksuzni webshopovi i poznate fashionistice udružuju se u borbi protiv pandemije

Pohvalne inicijative Vestiare Collectivea i Net-a-Portera

Radiofrekvencijom konzervirajte mladenačku ljepotu

Sve što trebate znati o najnovijem tretmanu pomlađivanja kože lica

Što Kate Moss nosi ove zime?

Holiday kolekcija poznatog modnog brenda

▲ Povratak na vrh