Bottega Veneta kakvu još niste vidjeli

17.12.2018.

Pred-jesenska kolekcija 2019. koja bi brend trebala vratiti na modne karte

U listopadu ove godine Bottega Veneta je povodom neočekivanog odlaska Tomasa Maiera, nakon čak 17 godina suradnje, objavila ime novog kreativnog direktora.
Na iznenađenje modnog svijeta, izabran je Daniel Lee. Iako iza sebe ima iskustvo rada za brendove Maison Margiela, Balenciaga i Celine, dosad je relativno nepoznato lice izvan industrije.

Prva kolekcija mladog britanca za Bottegu Venetu, pokazala se spojem tradicije talijanskog brenda i novih tehnika. Njegova minimalistička kolekcija sadrži dugačke krojeve kaputa sa suzdržanim detaljima i hlače bootcut kroja koji podsjećaju na Celine prije odlaska Phoebe Philo, što nije neočekivano budući da je s njom do njezinog odlaska surađivao za francusku marku.

Prelijepi komadi kože i predanost obliku i teksturi donijeli su kreacije koje odišu kvalitetom i klasikom koju bi svatko poželio u ormaru. Spoj su elegancije koju povezujemo s Bottegom i modernog pristupa mladenačke perspektive koja traži funkcionalnost. Daniel Lee pokazao je kako njegov stil naglašava komfor dizajna i izbjegava trenutnu potrebu za glasnim detaljima.

Piše: N.B.
Fotografije: Press

Pročitajte i...

Bottega Veneta u Maria Storeu

Must have modeli od sad i u hrvatskim trgovinama

5 savršenih lookova Rosie Huntington-Whiteley koje ćemo ove zime kopirati

Sljedećih 5 dana smo mirni što se tiče planiranja outfita

Predmet žudnje: square-toe čizme

Najbolje iz dizajnerske i high street ponude

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

▲ Povratak na vrh