O kome će se pričati na Met Gali ove godine?

06.05.2019.

Met Gala se približava

Ovogodišnju Met Galu vodit će pjevačica Lady Gaga, pjevač Harry Styles i tenisačica Serena Williams, a tema je “Camp: Notes on Fashion”, inspirirana esejem Susan Sontag iz 1964. godine. Poznati su polako počeli pristizati na prestižno događanje, a Lady Gaga je svojim upečatljivim modnim odabirom već oduševila fanove.

 

 

Što je to kemp?

Upravo je francuski kralj Luj XIV prema glavnom kustosu Instituta za kostime, Andrewu Boltonu, začetnik kempa. Kraljevski dvor tijekom vladavine Luja XIV je proslave i posebna događanja vidio svaki dan. Ogromne sume trošile su se na kostime za kazališne predstave koje su se odvijale gotovo svakodnevno, kockanje je cvjetalo, stotine kuhara radilo je u kuhinji. Također, u Versaillesu se po prvi put pojavilo i frizersko osoblje, jer je Louis potpisao uredbu o obveznom nošenju perika na dvoru. Versajski trendseter u to vrijeme bio je Lujev brat, Filip Orleanski, koji je usput rečeno, volio nositi uglavnom ženske haljine.

 

 

Karta za Met Galu dođe oko 30.000 dolara, ali konačnu odluku o tome tko se smije pojaviti donosi Anna Wintour.  Ove godine Gucci sponzorira događaj, tako da će se njegov kreativni direktor Alessandro Michele pridružiti Gagi i Stylesu, dok će Anne Wintour biti uz bok Williams, koja je 2018. lansirala svoju liniju odjeće.

Kakve nas kreacije očekuju?

Ne iznenađuje što je Gucci postao sponzor događanja Instituta kostima s kreativnim direktorom marke Alessandrom Micheleom, jer sve što Gucci radi od 2015. je čisti “camp”. Crtići na skupim odijelima, oglašavanje modne kampanje uz pomoć praščića, neizmjerna raskoš i zlatni detalji. Ono što nam se činilo čudnim prije četiri godine postalo je uobičajeno i normalno.

A koliko će normalni kostimi biti u Metu ove godine? Vjerojatno ni malo i zato jedva čekamo ih vidjeti.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

 

Pročitajte i...

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

Koga ljubi Lady Gaga?

Pjevačica se nije dugo oporavljala od prekida

Lady Gaga i Rihanna nose crnu kožu od glave do pete čak i usred ljeta

Počeli smo se znojiti od jednog pogleda na njihove kombinacije!

▲ Povratak na vrh