Dior otkrio 11 umjetnica koje su redizajnirale legendarnu Lady Dior

29.12.2018.

Lady Dior u novom ruhu

Umjetnička direktorica kuće Dior Maria Grazia Chiuri, ponovno oduševljava svojom borbom za veću prominentnost žena u modnoj industriji.
Dior’s Lady Art Project – projekt je koji je Chiuri pokrenula kako bi okupila 11 umjetnica koje će redizajnirati ikoničnu torbicu Lady Dior, koju je svojevremeno popularizirala princeza Diana.

 

One su: Polly Apfelbaum, Burçak Bingöl, Lee Bul, Isabelle Cornaro, Olga De Amaral, Haruka Kojin, Li Shurui, Janaina Tschäpe, Morgane Tschiember, Mickalene Thomas i Pae White

Američka umjetnica Mickalene Thomas koja je inspiraciju potražila u ženama iz svoje okoline. Želja joj je bila dizajnirati nešto čemu bi se one veselile. Kožu, svilu i Swarovski kristale uklopila je u dizajn u stilu kolaža.

Slikarica i kiparica Polly Apfelbaum je dizajnirala torbu u stilu kompasa, kao referencu ljetima iz djetinjstva Christiana Diora u mjestu Granville. Apstraktni dizajn ruže kompasa inspiriran je cvjetnim slikama Giacoma Balla.

Kolumbijska umjetnica Olga de Amaral dizajnirala je torbu obloženu zlatnim laticama koje imaju efekt vodopada.

Amerikanka Thomas je izjavila kako žene u svijetu umjetnosti još uvijek moraju tražiti priznanje te kako se nada da u budućnosti neće ih se morati navoditi kao žene umjetnice, već samo kao umjetnike, jer umjetnost nema rod.

Piše: N.B.
Fotografije: Peter Ash Lee i Dior

Preporučujemo

Pročitajte i...

Dior pokreće capsule kolekciju sastavljenu od legendarnih kreacija kuće

I nov dizajn torbe koja je već oduševila trendseterice

Što su poznati nosili na Diorovoj reviji u Maroku?

Egzotična lokacija privukla je brojne poznate zaljubljenike u Dior!

Pariški chic: što su zvijezde nosile na reviji Diora?

Od Jennifer Lawrence do Care Delevingne

▲ Povratak na vrh