Fendi bez Karla – brend bez zamijene na mjestu kreativnog direktora predstavio novu kolekciju

30.05.2019.

Kolekcija pod palicom Silvije Venturini Fendi

Otkako je legendarni Karl Lagerfeld preminuo u veljači, sve oči modnog svijeta uprte su u Chanel i Fendi. Svi se, željeli to priznati ili ne, pitaju kako će estetika kultnih modnih kuća izgledati nakon Lagerfeldova odlaska, tko će ga zamijeniti i hoće li spomenuti brendovi i dalje oduševljavati barem upola onoliko koliko su oduševljavali vođeni Lagerfeldovom palicom.

 

 

Fendi Resort 2020

 

Fendi je odao počast neprežaljenom kreativnom direktoru prikazavši njegovu zadnju kolekciju za jesen 2019., a premda su svi očekivali kako će se uprava brenda nakon revije oglasiti s informacijom o njegovoj zamjeni, to se nije dogodilo.

 

Fendi Resort 2020

 

Fendi je modna kuća koja je u svojem DNA uvijek imala ucrtanu ženstvenost, a tu žensku snagu uvijek je u obzir, pri kreiranju svojih bajkovitih kolekcija, uzimao i sam Karl Lagerfeld. Danas je kreativni tim Fendija vođen ženskom rukom. U tranzicijskom periodu (koji će se možda i nastaviti) talijansku modnu kuću, na čelu dizajnerskog tima, vodi Silvia Venturini Fendi.

 

Fendi Resort 2020

 

Po njezinom palicom, brend je izbacio lookbook za novu, Resort kolekciju za 2020. godinu. Lijepo konstruirani blejzeri upareni su s plisiranim suknjama i hlačama visokog struka i retro kroja, a tu su i torbice u pregršt varijacija s dvostrukim F logom.

 

Fendi Resort 2020

 

Fendi je i ovoga puta igrao na kartu profinjenosti, ženstvenosti i elegancije, no pitanje je hoće li stroga modna publika, kao i obožavatelji estetskog potpisa Karla Lagerfelda to smatrati dovoljnim. Dugo će još vremena proći prije nego što se i Chanel i Fendi oslobode tog povećala, povlačenja paralela i uspoređivanja s ostavštinom velikog Karla. No, vjerujemo kako su u ovom periodu itekako svjesni da na takvo što moraju računati.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Fendi

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh