Hrvatski dizajner u finalu prestižnog natjecanja u Novom Zelandu

14.02.2018.

Hrvatski dizajner Damir Begović jedan je od finalista prestižnog natjecanja iD International Emerging Designers koje se održava jednom godišnje u Novom Zelandu

U finalu će se natjecati 46 mladih dizajnera iz cijelog svijeta koji će 3. i 4. svibnja predstaviti svoje kolekcije u gradskoj vijećnici grada Dunedin u Novom Zelandu. Iz europskih je zemalja u finale prošlo svega sedam dizajnera, a jedan od njih je i Hrvat Damir Begović, inače apsolvent modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i dizajner u brendu Twins za koji je 2013. zajedno s kolegom Domagojem Štimcem dobio Elle Style Award u kategoriji najboljeg mladog dizajnera.

iD International Emerging Designers je prestižno natjecanje na kojem se već natjecao hrvatski dizajner Igor Galaš i odnio pobjedu te davne 2010. godine. Ako Begović krene njegovim stopama osvojit će nagradu od 6 tisuća novozelandskim dolara. Drugom mjestu pripada nagrada od 4 tisuće, a trećem od 2 tisuće novozelandskih dolara, dok će i ostali natjecatenji biti nagrađeni posebnim nagradama.

Veliko je to priznanje za 26-godišnjeg dizajnera koji će se u Dunedinu predstaviti s kolekcijom “Ex-Vonia” koja je inspirirana tradicionalnom slavonskom narodnom nošnjom, a na takav pristup kolekciji potaknulo ga je masovno napuštanje tog dijela Hrvatske, ali i općenito emigracija iz naše zemlje. Kolekciju je mentorirala docentica Jasminka Končić, a Begović će na natjecanju predstavljati svoj matični Tekstilno-tehnološki fakultet. Želimo mu svu sreću na ovom prestižnom natjecanju, a u galeriji pogledajte tko će se još natjecati u finalu:

Piše: N.B.
Foto: PR / Elle.hr arhiva

Preporučujemo

Pročitajte i...

I-GLE se prisjećaju najljepših zajedničkih trenutaka

Nakon najave o razlazu, kultni dvojac otkriva čega će se zauvijek sjećati

BuRa design- riječka oaza domaćeg dizajna

Koncept BuRa DesignStore-a čine brandovi XD Xenia Design, Charlie Design, Maks te DNK by Nada Došen

Ovako izgleda kada fotograf ulične mode postane dizajner

Fotograf Tommy Ton postao dizajner Deveauxa, a njegova prva kolekcija je isnpirarana muškom garderobom

Genijalna mobilna kuhinja mladog hrvatskog kipara koja nas je oduševila

Mladi hrvatski kipar Antun Ružolčić osmislio je sjajnu mobilnu kuhinju koju možete ponijeti svugdje sa sobom

Otkrijte novu odvažnu kolekciju Ogi Antunac

Link by Ogi Antunac predstavlja kolekciju za proljeće 2019. godine

▲ Povratak na vrh