Mikrotrend sezone: kako nositi čipkasti ovratnik?

14.11.2019.

Tri načina iz najnovijih lookbookova

Čipkasti ovratnik jedan je od najneočekivanijih trendova ove sezone. Uvjereni smo kako ste ga primjetili na modnim pistama, no kao i mi na prvi pogled, možda niste bili baš sasvim sigurni kako ga nositi u svakodnevnim situacijama.

 

 

Na primjer, ljubav krativnog direktora Louis Vuittona Nicolasa Gesquierea prema historicizmu vidi se čak i u jednostavnim stvarima poput bijele košulje – koju u njegovoj verziji krasi valoviti ovratnik nalik onima iz elizabetanskog doba. Istodobno, modni komad uspjeva izgledati moderno – u lookbooku je košulja stilizirana s kratkim hlačama i čizmama.

Uz ovaj trend smo saznali i kako spremanje za večernji izlazak može trajati manje od pet minuta: trebat će vam jednostavna crna haljina koju ćete kombinirati s modnim dodatkom, naglašenim ovratnikom – na primjer, kao što možemo vidjeti u lookbooku modne kuće Simone Rocha.

 

 

 

S druge strane, high-street verziji pamučna košulja s naglašenim ovratnikom i po povoljnoj cijeni se može pronaći u Zari. Konkretno, ovaj model ćemo, primjerice, nositi s udobnim kardiganima, dok veliki ovratnik nosimo s vanjske strane.

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Lookbook Zara, Louis Vuitton, Simone Rocha

Preporučujemo

Pročitajte i...

Milano streetstyle trendovi: cipele i torbe

Posljednji trendovi s milanskih ulica

Inspirirani lookom Lucy Boynton odjednom želimo nositi leopard print

Pronašli smo najbolje komade iz trgovina dostupnih na hrvatskom tržištu

Koja tri printa trebamo loviti na sniženjima?

Kako ih nositi sada, a kako na proljeće?

10 komada iz kojih se nećemo skidati 2020. godine

Prema predviđanjima Net-a-Portera

▲ Povratak na vrh