Mladi dizajneri predstavili nove kolekcije

23.03.2018.

Sinoć je na pisti Bipa FASHION.HR-a nove kolekcije predstavilo pet modnih brandova - Mates, Jelena Holec, Anthony Avangard, Price on Request i Twins

Publika je uživala u revijama koje su prštale entuzijazmom, a iz prvog reda revije su pratili brojni poznati koji su došli podržati mlade dizajenrske snage – Judita Franković, Nina Mia Čikeš, Jure Radnić, Miran Kurspahić, Borna Kotromanić, Nenad Korkut, Tihana Harapin Zalepugin, Borut Mihalić, Zoran Aragović, Ksenija Vrbanić, Matija Vuica i brojni drugi.

Prvi put na pisti Bipa FASHION.HR-a nastupio je dizajnerski dvojac iz Beograda, Mates. Na suptilan i pomalo romantičan način transformirali su jednostavnu radost življenja zlatnog doba Jugoslavije. Kolekcija pod nazivom Varljivo leto, stvarana je za ženu oslobođenu svih društvenih ograničenja, za sve anarhiste i hedoniste slobodnog duha koji će ljeto provesti na osunčanim plažama Jadrana.

Dizajnerica Jelena Holec prikazala je kolekciju za aktualnu sezonu. Floralni motivi preneseni su i na uzorke na odjeći dizajnirane za svaki komad, a nježnim pastelnim tonovima suprotstavljaju se jasni ukrojeni rezovi odjeće čije linije podsjećaju na pozicije povijesnih korzeta.

Ove sezone Anthony Avangard u kolekciji za proljeće/ljeto 2018., uz uobičajene muške, po prvi put predstavlja i ženske modele. Kolekcija nosi naziv Tesla, a poput dosadašnjih, i ona je urbana i nosiva. Kolorit je uglavnom ograničen na crnu, bijelu i plavu, a dizajner puno pažnje posvećuje dodacima pa su u kolekciji prisutne torbe, prepoznatljive AA čarape, rukavice, a posebno se ističu kape koje su izvedenica tradicionalne ličke kape iz narodne nošnje, koju je dizajner uklopio u suvremenu, pomalo sportsku estetiku.

PRICE ON REQUEST i ovog je puta iznenadio publiku načinom na koji je ispričao osnovnu ideja brenda fokusirajući se na kritiku današnje modne i tekstilne industrije umjesto na samu odjeću. Svjesni potreba publike danas, koja je izrazito osviještena i neovisna, dizajneri Gala Vrbanić i Filip Vajda, kreiraju odjeću koja ističe tu hrabru individualističku crtu. Predstavljena kolekcija koja nosi naziv POR/NO tako je odgovor na pretjeranu eksploatiranost tekstilne industrije, a bazira se na ideji održivosti. POR je za potrebe ove kolekcije ušao u bogatu arhivu branda XD unatrag 30 godina, te komade preradio, preoblikovao i oživio u svom stilu. Bazirajući se na konceptu recikliranja, intervenirali su u XD komade te su mnogi dobili sasvim novu funkciju: košulja je primjerice postala torba, hlače postaju suknja ili majica. Dodatnom intervencijom koristeći nove tehnologije izmijenjen je izgled odjevnih komada koji su tako oživjeli u novoj POR viziji.

Modni brend koji oduševljava publiku svojim viđenjem novog chic stila s retro prizvukom Twins predstavio je novu kolekciju te u vječnu temu, Slavoniju, ove se sezone upleo i afrički kontinent čim smo se prisjetile njihove prve zajedničke kolekcije od prije pet godine koja je bila inspirirana upravo Afrikom. Proljetno-ljetna kolekcija vizija je slavonskog safari looka, a kao i uvijek do sada, dvojac novim kreacijama želi ispričati svoju priču te poslati poruku, jer modu smatraju odrazom vremena u kojem žive. Domagoj Štimac i Damir Begović, koji se kriju iza popularnog brenda u novoj kolekciji predstavljaju bezvremenske komade, a posebnu pažnju su posvetili detaljima na koje su utrošeni sati ručnog rada te koji podsjećaju na originalne slavonske materijale i uzorke. Dosljedni eksperimentiranju s bojama, uzorcima, krojevima i kombinacijama, oduševili su publiku u svom prepoznatljivo razigranom stilu.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Mates oduševio Instagram publiku virtualnom revijom

Beogradski dvojac Mates predstavio kolekciju digitalno i oduševio Instagram publiku

Price on Request predstavio kolekciju na London Fashion Weeku

Mladi hrvatski brend očarao London recikliranim i nadograđenim verzijama arhiviranih Xenia Design komada

Price On Request - hrvatski brend koji prkosi svim pravilima

Gala Vrbanić koja stoji iza brenda Price On Request otkrila nam je što će predstaviti na ovogodišnjem ELLE Boutiqueu

Gdje otići u shopping kad vam baš sve drugo dosadi?

Elle je ovog proljeća pripremio pravo iznenađenje za sve one kojima je dosta istih shopping adresa na koje stalno odlaze i u potrazi su za nečim sasvim novim

Perspektivni hrvatski brend Price On Request pobjednik je natjecanja Fashion Scout

Price On Request - prošlogodišnji dobitnici nagrade Elle Style Awards u kategoriji "Najbolji mladi dizajner" predstavit će svoju kolekciju na Londonskom tjednu mode

Drugu večer Fashion.hr-a obilježile kolekcije mladih dizajnera

Drugu večer Bipa FASHION.HR-a obilježile su prezentacije četiri dizajnerska imena, koja su nastupila u sklopu programa CITY NEW NOW

▲ Povratak na vrh