Retro estetika s domaćim potpisom

17.04.2017.

FIRST LOOK Editorijal Filipa Koludrovića oda je svijetu Alessandra Michele i estetici koja dominira industrijom

Alessandro Michele, kreativni direktor talijanske modne superkuće Gucci, preokrenuo je prije dvije godine svjetsku modnu industriju naglavačke. Njegov fantastični miks retro i futuristične mode već s prvim izlaskom modela na pistu u ekstravagantnom i gotovo kostimiranom izdanju vratio je vjeru u fashion fantasy i definirao neke nove trendove koji nude apsolutnu slobodu svega.

Neobične i pomalo začudne kombinacije nespojivog pronašle su svoje mjesto u street style modi, što na neki način demonstrira i posljednji editorijal mladog fotografa Filipa Koludrovića, inače suradnika magazina Elle, koji je svoj posljednji editorijal odlučio predstaviti na platformi ELLE.HR-u.

Fotografije u nastavku…

 

 

Spajanje na oko nespojivih retro uzoraka u upečatljive stilističke cjeline, originalni vintage komade iz 70-ih, kombinirani s trendovskim hot piecevima rezultirali su zanimljivim editorijalom koji je itekako hommage Gucci estetici.

Modeli su Otto iz agencije Elite Amsterdam i Ana Klaudija Štilinović, make up potpisuje Nina Pejnović, dok je styling osmislila blogerica i stilistica Barbara Repe.

FOTO: Filip Koludrović
Tekst: Marko Banjavčić

Preporučujemo

Pročitajte i...

Otkrijte novi Gucci laboratorij

Guccijev kreativni direktor Alessandro Michele pokrenuo je ArtLab – novo postrojenje za inovaciju, razvoj i proizvodnju Gucci modnih dodataka

Biste li izdvojili tisuću dolara za Gucci posudu za led?

Gucci je predstavio u prodaju pustio novu torbu koja izgleda kao posuda za led, a cijena joj iznosi više od tisuću dolara

U obranu identiteta - hoće li uskoro sve zaista izgledati isto?

Za razliku od jeseni 2015. kada su nas zaprepastile nenadane smjene u čak tri vodeće pariške kuće – Balenciagi, Lanvinu i Dioru – danas se više nitko ne uzbuđuje na vijesti o novim križaljkama na modnom vrhu

Giorgiju Armaniju se ne sviđa novi Gucci

Talijanski modni dizajner, Giorgio Armani kritički se osvrnuo na Guccijevu "paradu" na Tjednu mode u Milanu

Što se krije iza neobičnog outfita Helene Šopar?

Naslovnicu novog Ellea krasi zanosna Helena Šopar odjevena u neobičnu odjevnu kombinaciju inspirarnu tarotom. No, što se točno krije iza te kombinacije?

Fantastična ilustrirana kampanja vodi nas u magični svijet Guccija

Gucci je jučer predstavio novu kampanju za koju su angažirali španjolskog umjetnika Ignasija Monreala

▲ Povratak na vrh