Toni Rico snimio odličnu kampanju na Hvaru

12.06.2018.

Hrvatski dizajner predstavlja kampanju snimljenu na njegovom voljenom Hvaru

Hrvatski dizajner Toni Rico predstavlja kampanju “Hvar 150” – Hvar dress code za istoimenu kolekciju koju je nedavno predstavio u Hvaru povodom obilježavanja 150. godina organiziranog turizma u tom gradu.

Kolekcija je posvećena Hvaru kao mondenom mjestu, nezaobilaznom odredištu bogatih i slavnih. “Modni je to presjek kroz 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća koji vjerno prikazuje modnu osvještenost Hvarana i njihovih gostiju. Prisjećanjem na vremena kada su stranci šetali sređeni po Hvaru i mamili uzdahe, nastala je moja modna vizija “Hvar dress codea” za budućnost. Odjeća je to za kulturne, modno osviještene pojedince rafiniranog stila,” otkriva dizajner. “Modeliranjem retro krojeva, smjelim kombiniranjem uzoraka,materijala i boja, cilj mi je modernizirati siluetu te kreirati nosivu odjeću za nove generacije Hvarana i turista koji posjećuju Hvar.”

Kolekcija donosi elegantne haljine i košulje od najfinijih materjala koje slave ženstvenost i, kako kaže Rico, namjenjene su stvarnim ženama. Kod muške kolekcije ostao je dosljedan sebi, kombinirajući dandyjevsku klasiku i mornarski stil sa suvremenim elementima. Novitet je dječja kolekcija koju je Rico kreirao po prvi put.

“Nit vodilja kod nastajanja kampanje bile su mi stare crno-bijele obiteljske fotografije. Rekonstruirajući neke od situacija, želja mi je bila dobiti niz životnih fotografija nabijenih emocijom i nostalgijom za minulim vremenima,” otkriva i dodaje: “Hvar i Hvarani su moja neiscrpna životna inspiracija pa nisam nimalo dvojio ni oko odabira modela. Pred objektivom su se tako izmjenjivali Hvarke i Hvarani te pokoji “furešt” dalmatinske krvi, a i sam sam se našao pred objektivom.”

Angažman mlade fotografkinje Lorne Kijurko koja zna izvući emociju iz modela pokazao se kao pun pogodak. Za šminku i frizuru zaduženi su bili Irena Königsknecht i Marko Costantini. Nakit potpisuje hvarska dizajnerica nakita Kristina Novak.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Jessica Alizzi

Francuski chic na australski način

30 savršenih ljetnih crop topova

Otkrijte kako ove sezone nositi popularni ljetni odjevni komad - crop top!

Ovog ljeta ste djeveruša? Inspirirajte se kombinacijama poznatih žena

Ako ste ovog ljeta u potrazi za savršenom haljinom za djeveruše, ove će vas kombinacije inspirirati

Mrežasta torba od koje se trendseterice ne odvajaju

Celine ima savršenu ljetnu torbu koju želimo us vom ormaru

Pet modela haljina koje pristaju baš svakom obliku tijela

Od male crne haljine do haljine na preklop, otkrijte koji modeli haljina pristaju baš svakom obliku tijela

Ekološki osviještena haljina koju svi nose

Bijela haljina iz Mangove Comitted kolekcija osvojila je trendstereice diljem svijeta

▲ Povratak na vrh