Uskoro stižu Birkenstock natikače s potpisom Ricka Owensa

10.01.2018.

Uvijek sklon subverzivnim idejama, Rick Owens ima novu neobičnu suradnju. Ovog se puta udružio s njemačkim Birkenstockom, brendom koji, unatoč antimodnom imidžu, modni krugovi potajno obožavaju već par sezona

Dizajner je reinterpretirao tri klasična modela poigravši se s različitim materijalima uključujući filc, konjsku dlaku i finu kožu. Svi će se modeli prodavati u Birkenstock mobilnom pop-up butiku koji će se 16. ožujka parkirati ispred Owensovog butika na aveniji La Brea u Los Angelesu. Pop-up će uz to nuditi modele iz Birkenstock glavne linije, kao i odabrane komade iz Owensove pret-a-porter kolekcije, linije namještaja i modnih dodataka.

Iako kao brend od samih početaka više pozornosti pridaje funkcionalnosti, nego estetici ili trendovima, Birkenstock u modnim krugovima jako dobro kotira, a suradnja s Owensom je prvi put da su se povezali s tako razvikanim dizajnerom. “Nismo željeli nekoga tko radi samo kao modni dizajner”, izjavio je za portal BOF izvršni direktor tvrtke Oliver Reichert. “Rick Owens je drugačiji pa smo mu mogli povjeriti puno više od pukog dizajna cipela. Surađivali smo na arhitekturi, dizajnu i modi.”

Reichert je također naglasio kako su Birkenstock ovim projektom željeli prikazati u drugom svijetlu. “Nismo dio modnog sustava, ali smo klasik i omiljena obuća običnog čovjeka. Ovim ćemo projektom pokušati ispitati interes i izvan uobičajenih kategorija.”

Owens ističe kako je prihvatio priliku želeći se poigrati s brendom tako specifičnog imidža: “Podupirem iste vrijednosti kao i Birkenstock – dugovječnost i osobnu dobrobit. A posebno me oduševila i mogućnost da projekt realiziram upravo u Los Angelesu.”

Piše: Maja Karnik
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Boja koja je neočekivano okupirala street style

A ove je jeseni popularna u svim nijansama!

Tko se skriva iza ovog velikog šešira?

Pjevačica i glumica se odlučila za upečatljiv model u dvije nijanse

▲ Povratak na vrh