Odlična zabava za velike i male ovaj vikend – Family Day u zagrebačkom parku Zrinjevac!

18.09.2020.

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male – sve vas to čeka sutra, u subotu 19. rujna, na Family Dayu na Zrinjevcu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. U sklopu ove europske inicijative koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava te ih motivira na vježbanje i kretanje, održat će se ove godine po prvi puta i Family Day – čiji je cilj povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao i motivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Jer, super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, imati odgovornost prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planeti Zemlji. Na Zrinjevcu vas, osim edukativnog programa posvećenog ekologiji, očekuje i bogat zabavni sadržaj uz nastup dječjih zborova kao i plesni program i predstave za djecu.

Dok se bude odvijao program na pozornici, djeca će paralelno moći sudjelovati u kreativnim, sportskim i ekološkim radionicama naših partnera Sportske škole Sporti, Sport Educe i agencije Ex-Alto. Mališani će tako učiti kao reciklirati u vlastitom domu, saditi bilje, koje će moći ponijeti doma za uspomenu, potom će moći vježbati s roditeljima, sudjelovati u brojnim igrama i izrađivati predmete od prirodnih matreijala. Mame će na Zrinjevcu moći obaviti u uobičajenu subotnju kupnju, za što će se pobrinuti Mali plac s bogatim izborom eko voća, povrća i drugih proizvoda.

Family Day partnerski podržavaju švicarska tvrtka CURADEN AG s brendom Curaprox i Peugeot Hrvatska.

Na ovogodišnjem Family Danu CURAPROX će staviti naglasak na važnost upotrebe mekanih zubnih četkica. Maleni posjetitelji Zrinjevca moći će sudjelovati na edukativnim radionicama pravilnog četkanja zuba s CURAPROX četkicama i provjeriti svoja umijeća te naučiti kako održati zube i desni zdravima cijeloga života. Posjetiteljima će biti predstavljen i novi model SUV Peugeot 2008, a ovaj će partner podijeliti i poklone iznenađenja za najmlađe.

Mobilnost s nultim emisijama za sve – slogan ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti

Pod sloganom ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti Mobilnost s nultim emisijama za sve (Zero-emission mobility for all) čiji je cilj ugljično-neutralni kontinent do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu, želi se istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane. Tako će se u Zagrebu 22. rujna obilježiti Dan bez automobila, kada će biti upriličena i Zagrebačka žbica, s početkom u 18 sati, kao tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu. Okupljanje građana je na Zrinjevcu kod paviljona. Po prvi puta ove godine zbog pandemije COVID-19 potrebne su prijave na Žbicu jer je broj sudionika ograničen, a prijave se zaprimaju online i ‘fizički’ na događanju Family Day na Zrinjevcu, 19. rujna od 10 do 14 sati.

Dođite stoga s djecom i prijateljima na Family Day i uživajte u bogatom sadržaju – koncertima, plesnom programu i dječjim predstavama, zabavne-edukativnim radionicama te sportskim aktivnostima, u zagrebačkom parku Zrinjevac, 19. rujna od 10 do 14 sati!

Koordinator programskih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a organizatori Family Day-a su Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša te portal Roditelji.hr. Napominjemo kako će se na događanju poštivati sve sigurnosne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Program:

10.15 – 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 – 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 – 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 – 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 – 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 – 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Novi broj Storyja donosi ekskluzivni editorijal s Lejlom Filipović

U novom broju časopisa Story možete otkriti vamp stranu Lejle Filipović, pročitati priču Marine Raguž, specijalizantice neurokirurgije te pronaći mnoštvo lifestyle tema

Forever Friends fondacija donirala 20.000 eura za potresom pogođena područja

Forever Friends, humanitarna fondacija kompanije Fashion Company, donirala je dvadeset tisuća eura za pomoć ugroženim građanima i saniranje posljedica razornog potresa koji je pogodio Hrvatsku.

Uz pretplatu na National Geographic Hrvatska izvrstan poklon!

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i uz jedan broj gratis dobit ćete na dar izvrsnu monografiju Mediteranski armerun, autora Stipe Suraća i Brune Ćurka.

Bezvremenski komadi koji nabolje griju zimi

Guess predstavlja najraskošnija izdanja u zemljanim tonovima

Prvi ovogodišnji broj National Geographica Hrvatska od sutra na kioscima!

Ne propustite siječanjski broj u kojem donosimo fotografski pregled protekle godine - GODINA 2020. U SLIKAMA

▲ Povratak na vrh