Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

19.11.2020.

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Harry Styles, heartthrob i modna ikona rodno neutralne mode, u inače grozomornim širokim odrezanim traper hlačicama s nategnutim čarapama i mokasinama i majici kratkih rukava ružičaste boje kruži po šljunku vrta u Los Angelesu i izgleda fantastično dok raspravlja o umjetnosti s – ni manje ni više nego – kultnim talijanskim umjetničkim kritičarem i teoretičarem Achilleom Bonitom Olivom.

Opisana scena dio je kratkometražnog filma, predstavljenog na Guccijevom aktualnom online festivalu, koji je režirao poznati redatelj Gus van Sant u suradnji s Guccijevim kreativnim direktorom Alessandrom Micheleom.

Teoretičar Achille Bonito Oliva u filmu zaključuje da “Živimo u napetim vremenima, punim konflikata i konfrontacija, ali i razlikama koje uspijevaju koegzistirati. (…) Moda odijeva čovječanstvo, a umjetnost ga ogoljuje. A glazba je masaža za atrofirane mišiće kolektivne svijesti.” Harry ga pozorno sluša i dijeli svoja viđenja umjetnosti i stvaranja. Ovo Harryju nije prvi put da se okušao u glumi te se čini da paralelno s glazbenom radi i na filmskoj karijeri, a uloga modne ikone je već prepoznata ne samo od strane modne kuće Gucci već i američkog Voguea, te je tako Harry Styles postao prvi muškarac koji se samostalno pojavljuje na naslovnici novog broja časopisa Vogue.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram (alessandro_michele, thecut)

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

7 najcool kožnih haljina

Inspirirane lookom Zoe Kravitz kao Catwoman istražile smo aktualnu ponudu kožnih haljina koje oblače od glave do pete i nismo se razočarale...

#FashionReinvention prema receptu slavnih svjetskih dizajnera

Dok odbrojavamo dane do devetog izdanja Elle Style Awards, ove godine u znaku #FashionReinvention kampanje, osvrćemo se na rad nekolicine modnih kuća koje su kroz godine proživjele vlastite reinvencije, više ili manje uspješno.

Apsolutni početnici u redateljskoj fotelji

Filmska naiva za dizajnerske veterane

Uz Sheriff & Cherry putovanja nikad ne prestaju!

Mauro Massarotto predstavlja svoju najzabavniju Sheriff & Cherry kolekciju do sada, EDITION 2 za jesen-zimu 2020/2021.

▲ Povratak na vrh